E3 by Entourage e unul dintre restaurantele mari ale Pieței Floreasca (Agora Floreasca), pe colțul din dreapta al complexului, pe Calea Floreasca. Primul restaurant deschis acolo a fost Classa di T (T de la Vasile Turcu), apoi i-a luat locul Novi Aquarium, iar E3 by Entourage cred că a venit direct după aceștia din urmă.

Classa di T a fost amenajat după standardele luxului comunist și imediat postcomunist, cu o mare investiție, am fost acolo, erau materiale de cea mai bună calitate. Cred că Novi Aquarium l-a păstrat exact așa cum l-a preluat de la Classa di T, dar băieții de la E3 by Entourage au întors totul cu susul în jos, nici nu vreau să mă gândesc ce a fost în inima lui Vasile Turcu atunci când a văzut ce s-a ales de somptuoasa lui Classa di T.

Băieții de la E3 by Entourage (cred că sunt doi sau trei asociați) au scos tot din spațiul din Piața Floreasca, dar tot-tot, au rămas doar zidurile de beton armat și pereții de sticlă, dacă nu i-or fi înlocuit și pe aceia. Apoi au pus tubulaturile de aerisire pe post de decor, cum se face acum în stilul industrial și au chemat un arhitect foarte priceput pentru amenajarea interioară și decoruri. Cred că E3 by Entourage a fost conceput mai întâi ca un club în toată regulă, cu muzică, dans și ce se mai face prin cluburi, formula cu restaurantul s-ar putea să o fi adaptat din mers, când și-au dat seama că e nevoie de mai multe încasări și în timpul zilei.

Oricum, rezultatul e remarcabil. Au un singur salon la E3 by Entourage, mare, înalt, de tip hala industrială reconvertită, foarte bine amenajat și mobilat, după standardele și gusturile ultimelor generații. Un bar imens e în mijloc, ocupa cam jumătate din spațiu, și asta arată clar ca E3 by Entourage e un loc de distracție și de socializare, în primul rând.

Și mobilierul face trimitere clară tot către asta: au mai multe tejghele și mese de bar, cu scaune înalte, de tip călăreț, dar și mese de cafenea, cu banchete, cu fotolii joase și cu câteva scaune obișnuite printre ele, în așa fel încât fiecare să își poată găsi locul la E3 by Entourage, în funcție de ce vrea să facă sau să vadă. Și grădina e frumoasă: destul de spațioasă, cu multe plante, bine separată și izolată de traficul de pe Floreasca, are mobilier interesant și variat.

Țin minte că am fost la ei chiar când au deschis, aveau un meniu mai restrâns, dar mai sofisticat. Aduseseră un bucătar tânăr, dar foarte talentat, pe care îl cunoscusem și eu. Între timp au mai simplificat meniul, probabil că în funcție de ce au analizat ce vor clienții de prânz și de seară, cei mai mulți corporatiști de la numeroasele clădiri de birouri din jur. E mai degrabă o bucătărie urbană, contemporană, nu l-am încadrat la bucătăria internațională. Nu e lung, dar are câte puțin din toate.

Mâncarea a fost chiar bună, mult mai bună decât ne așteptam. Am luat o supă cremă de țelină, un antreu vegetarian cu humus, pasta de avocado, de ardei și de vinete, destul de bune toate, un miel foarte bun, și carnea, dar și felul în care l-au făcut, și un pește, bun și acela. Prețurile nu sunt mici, dar ținând seama că mâncarea e destul de bună, mi se pare rezonabile.

Serviciul a fost interesant și el la E3 by Entourage. Am ajuns pe mâna unui puști dezinvolt și plăcut, cu chef de muncă, plin de viață, care nu numai că se uită la tine când îi vorbești, dar mai era și atent și cât se poate de hotărât să înțeleagă tot și să facă întocmai.

E3 by Entourage e, așadar, un restaurant – cafenea – bar – club foarte bun din Floreasca, în care e destul loc pentru toate acestea: și să mânaci chiar bine, dacă vrei, și să stai confortabil cu o cafea sau un cocktail în față, să stai inconfortabil la bar, cu ceva mai strong în față, și să tragi cu ochiul în stânga și în dreapta, pentru că ai ce vedea, și poate că se întâmplă chiar și mai multe la E3 by Entourage, dar eu nu știu, că nu am ajuns încă la ei seara târziu…

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri