După o iarnă capricioasă, în sfârșit a venit primăvara. Soarele și-a făcut deja prezența, iar temperaturile din termometre au început să crească. Din păcate, nu avem încă libertatea de a ieși și a ne petrece timpul în spațiile publice, tocmai de aceea ne-am gândit la un loc perfect pentru a te relaxa, chiar la tine acasă.

Astăzi vom învăța împreună să amenajăm un mic spațiu exterior și anume balconul pentru a ne bucura de razele soarelui și de o oază de liniște. Indiferent de dimensiunile acestuia, ideile prezentate de noi vor face din balconul tău un loc demn de invidiat.

Pasul unu: organizarea

Organizarea și curățenia sunt esențiale în amenajarea unui spațiu. Gândește-te la cum anume vrei să așezi mobilierul și ce flori vrei să pui pe balcon. Curăță apoi toate suprafețele pe care le ai la dispoziție, chiar și ghivecele pe care le vei folosi. Dacă îți dorești să achiziționezi câteva flori de sezon, cum sunt spre exemplu mușcatele, trebuie să te gândești unde le așezi. De asemenea, ghivecele suspendate sunt foarte potrivite pentru decorarea balconului fără a ocupa efectiv spațiu. Poți fixa pe perete ghivece asemănătoare unor castroane pentru flori sau cârlige de fier de care să agăți coșulețe cu flori vesele, de primăvară.

În spațiile mai umbrite poți așeza unul sau mai mulți trandafiri criogenati de pe maisondor.ro care vor arăta foarte bine și vor da un aspect elegant balconului tău.

Pentru pereții interiori ai balconului poți așeza și suporturi etajate din fier forjat pe care să pui ghivece colorate cu diferite flori.

În cazul în care ai un balcon cu grilaj în exterior poți agăța de el ghivece cu flori infrunzite sau clasicele plante mereu verzi agățătoare.

Pasul doi: relaxarea și odihna

După ce te-ai ocupat de partea de curățenie și ai stabilit ce flori să pui pe balcon este momentul să alegi și mobilierul în care te vei relaxa. Astfel, poți aborda o măsuță prevăzută cu câteva scaune sau o băncuță, depinde de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

De asemnea, dacă niciuna dintre variantele de mai sus nu te reprezintă, poți alege două baldachine sau perne mari pufoase de pus pe jos.

De cele mai multe ori, avem nevoie de lucruri puține și nu foarte costisitoare pentru a transforma un loc din casa noastră într-un adevărat colț de rai: ghivece mici și colorate, plante îngrijite, rafturi așezate și un mobilier minimalist în care să te simți confortabil. Detaliile sunt cele care creează magia unui loc, chiar și în cazul spațiilor mici.

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/casa-camin-confortabil-comod-5028853/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri