România înfruntă Germania în această seară în a doua etapă din preliminariile Campionatului Mondial 2022 din Qatar, după ce România s-a impus cu emoții contra Macedoniei de Nord în prima rundă, scor 3-2.

Selecționerul României, Mirel Rădoi, a părut încrezător la conferința de presă: "Germania îşi impune semifinale sau finale de Cupe Mondiale sau Campionate Europene. Pentru ei aceste meciuri par amicale înainte de un turneu final. Dar noi sperăm să avem curaj să creăm probleme Germaniei".

Echipele probabile

România: Niță - Mogoș, Chiricheș, Nedelcearu, Camora - N. Stanciu, R. Marin, Cicâldău - Man, Pușcaș, Mihăilă. Selecționer: Mirel Rădoi

Germania: Neuer - Klostermann, Ginter, Rudiger, Emre Can - Goretzka, Kimmich, Gundogan - Havertz, Gnabry, Sane. Selecționer: Joachim Low.

Meciiul de pe Arena Națională va fi condus de o brigadă franceză, avându-l la centru pe Clement Turpin. Acesta va fi ajutat de Nicolas Danos şi Cyril Gringore. În calitate de al patrulea oficial va fi delegat Jerome Brisard. Meciul va fi transmis de PRO TV de la ora 21:45.

Campionatul Mondial din 2022 va fi găzduit de Qatar, în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie. La acest turneu final vor participa 32 de echipe naționale, dintre care 13 vor fi din Europa.

Primele 10 naționale europene calificate la CM 2022 vor fi câștigătoarele grupelor din preliminarii, acestea se califică direct. Celelalte 3 locuri vor fi ocupate în urma unui baraj la care vor participa 12 naționale.

În baraj se califică echipele naționale clasate pe locul 2 în grupele preliminare și cele mai bune câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor 2020/2021 care nu s-au clasat pe primele două locuri în preliminariile CM 2022.

Cum funcționeză barajul pentru CM 2022

Din cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare vor fi aleși șase capi de serie, pe baza punctelor obținute în grupe, excluzând rezultatele cu ultima clasată.

Vor fi astfel 6 capi de serie, care se vor duela cu alte 4 echipe care au terminat pe locul 2 în grupele preliminare CM 2022, plus 2 formații provenite din Liga Națiunilor.

Se dispută baraj într-o singură manșă, pe terenul capilor de serie, între aceste 6 echipe și celelalte 6 rămase. Vor rezulta 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorți, se vor stabili 3 echipe gazdă și 3 echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot într-o singură manșă.

Sursa foto: Agerpres foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri