Pictura de renume mondial „Fecioara” a lui Gustav Klimt, realizată în 1913 și expusă la Galeria Națională din Praga, reprezintă sursa de inspirație a celei mai noi colecții lansate de manufactura vieneză FREYWILLE, Hommage à Gustav Klimt - „Dreams”.

Reinterpretând detaliile impresionantului tablou, echipa de design FREYWILLE a captat elemente esențiale ale operei de artă pentru a crea o nouă colecție, un omagiu de natură artistică închinat operei lui Klimt, plină de formă și culoare.

Colecția este inspirată din spiralele existente pe pânza lui Klimt, pe care artiștii FREYWILLE au ales să le reprezinte proeminent pe suprafețele de email strălucitor. Culorile folosite sunt vibrante și atrag atrag instant privirile: o nuanță intensă de albastru lapis, tente de purpuriu și picături de roșu și verde aprins fac ca designul emailului să devină un omagiu inspirat de tabloul original. Această nouă colecție este formată din inele, pandantive, brățari, cercei și ceasuri, cu prețuri cuprinse între 1.400 și 4.800 de lei.

Cu dimensiunea sa impresionantă de 190 x 200cm, pictura „Fecioara” a lui Gustav Klimt prezintă un colaj de femei adormite în timp ce visează. Tabloul are o poziție specială în opera lui Klimt, întrucât descrie un aspect cheie al mișcarii de secesiune: interacțiunea dintre tineri, transcendență și mortalitate, celebrarea frumuseții și fenomenul existenței feminine.

Avangardistul pictor austriac, Gustav Klimt, s-a născut la 14 iulie 1862 în Baumgarten Viena, acesta a avut 14 copii ilegitimi şi nu a fost căsătorit niciodată, aceasta fiind doar una dintre controversle pe care le-a stârnit în timul vieţii sale. A fost co-fondator şi preşedinte al Secesiunii de la Viena, şi iniţiatorul curentului Art Nouveau. Iniţial a început prin a picta scene de război, dar acestea erau elemente ale stilului realist şi a renunţat repede.

În ciuda succesului pe care îl are marele pictor şi decorator Gustav Klimt în zilele noastre, acesta a fost un personaj foarte controversat în epoca sa, datorită obscenităţii pe care o exprimau lucrările sale.

Manufactura FREYWILLE a fost înfiinţată în Viena în 1951 de artista Michaela Frey. La începuturi producţia se axa pe crearea de obiecte decorative cu email, iar mai târziu de bijuterii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri