Angajații dintr-o companie fac activitatea să prospere și businessul să se dezvolte. Însă, adesea aceștia pot suferi de perioade mai complicate, care nu le permit să se concentreze suficient sau să fie la fel de productivi ca de obicei. Zilele libere și concediile sunt perfecte pentru a depăși astfel de momente și pentru ca angajații să se întoarcă la birou cu bateriile încărcate. Indiferent că este vorba de concedii, jumătăți de zile libere sau mai multe beneficii la acest capitol, o companie modernă se poate lăuda și cu flexibilitatea pe care o oferă angajaților.

Iată câteva aspecte care influențează puternic moralul și, implicit, productivitatea:

Îmbunătățirea sănătății mintale

Zilele libere au un impact major asupra stării de bine a angajaților și asupra sănătății mintale. În special în perioade fără precedent, precum cea prin care trece întreaga lume în acest moment, angajatorii ar trebui chiar să încurajeze concediile sau zilele libere luate pentru repaus mental și fizic. Pe lângă zilele libere de sarbatori legale 2021, companiile pot introduce posibilitatea de a alege câteva zile pe lună pentru situații speciale de îngrijirea copiilor sau a rudelor în vârstă. De asemenea, angajaților trebuie să li se ofere opțiunea de a-și lua jumătate de zi liberă în cazul în care apar situații neprevăzute. Revenirea la un nou normal apasă pe umerii tuturor oamenilor, inclusiv ai angajaților, așa că zilele libere oferă o oportunitate de relaxare și încărcare a bateriilor. Nu doar munca prestată poate duce la stres și la acumularea acestuia, dar și noile condiții de muncă și măsurile impuse de către autorități. La locul de muncă oamenii vor căuta acum siguranță și sprijin la fiecare pas.

O relație mai bună cu locul de muncă și angajatorul

Beneficiile oferite de către o companie sunt printre primele aspecte pe care le iau în considerare angajații atunci când aplică sau când trebuie să accepte sau să refuze o ofertă de angajare. Aceste detalii contează și mult timp după angajare, deoarece un angajator care oferă un pachet complex de beneficii va atrage și va fideliza mai ușor oamenii talentați. Așadar, angajaților, în special generațiilor tinere, le va fi mult mai ușor să se regăsească într-o companie care oferă flexibilitate în ceea ce privește zilele libere. Pe lângă zilele libere oferite prin lege, angajații își vor dori acces și la zile extra, care să-i ajute să depășească anumite momente mai complicate. Senzația de burnout se poate instala ușor atunci când un angajat nu profită de zilele libere puse la dispoziție. Productivitatea va fi și ea afectată dacă angajații nu au o motivație reală și momente în care se pot destinde departe de grijile de la birou.

Ajută la separarea vieții profesionale de cea personală

Dacă angajații sau majoritatea acestora muncesc de acasă în această perioadă, zilele libere vor ajuta la delimitarea clară între viața profesională și cea personală. Atunci când acasă devine spațiul în care muncești și în care te relaxezi de asemenea, pot apărea confuzii, angajații vor fi tentați să lucreze peste program sau din confortul propriului pat. Toate aceste obiceiuri pot duce la confundarea timpului liber cu munca și acordarea de prea puține pauze în timpul săptămânii de lucru. Zilele libere sunt importante pentru angajați și atunci când aceștia muncesc de acasă, deoarece au nevoie să se destindă, să se concentreze pe pasiunile și hobby-urile lor și să aibă timp să se organizeze pentru următoarea perioadă de muncă.

Zilele libere sunt esențiale pentru un colectiv ambițios, productiv și pasionat. Din acest motiv, toți angajatorii trebuie să acorde atenție beneficiilor din această categorie și să-și încurajeze angajații să se bucure de cât mai mult timp liber.

Sursa foto: Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri