O pereche de ghete ale starului Lionel Messi au fost vândute la o licitaţie de Casa Christie's cu suma de 125.000 lire sterline (143.580 euro), bani care vor fi destinaţi susţinerii unui program al spitalului universitar catalan Vall d'Hebron.

Suma de 143.000 euro este un record mondial pentru o pereche de ghete de fotbal, care erau expuse iniţial în Muzeul de Artă al Barcelonei. Cu aceste ghete, Messi a marcat al 644-lea său gol pentru Barca într-un meci cu Valladolid, pe 22 decembrie 2020, depăşind recordul legendarului Pele (643) de goluri marcate pentru un singur club, scrie Agerpres.

Brazilianul a marcat cele 643 de goluri pentru Santos între 1956 şi 1974.

Messi a reuşit al 644-lea gol în al 17-lea său sezon sub culorile clubului catalan, la care a debutat în 2004.

Cele două ghete Adidas sunt semnate de Leo Messi şi poartă inscripţiile ''Antonella Roccuzzo (perechea argentinianului), Thiago, Mateo şi Cito, cei trei fii ai săi, cu datele lor de naştere.

După golul cu nr. 644, Messi a donat ghetele Muzeului Naţional de Artă al Cataloniei, care de acord cu starul argentinian le-a scos la licitaţie pentru a susţine programul ''Artă şi Sănătate'' derulat în comun cu Spitalul Universitar Vall d'Hebron şi Istitutul Catalan de Sănătate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri