Biccari

Biccari

Biccari este unul dintre cele mai recente orașe, aflat în sudul Italiei, la 130 de kilometri de Napoli, care s-a alăturat celor care vând case la un euro.

Fiecare sat sau oraș are o abordare diferită în ceea ce privește astfel de case, iar Biccari se împarte între cele la 1 euro și cele în care te poți muta imediat, care pornesc de la 7000 de euro (acestea au 70 de metri pătrați pe două etaje).

Selecția este imensă, cu aproximativ 100 de clădiri disponibile, dintre care 20 în care poți locui imediat. Orașul cere o garanție de 3000 de euro, sold din care va fi efectuată renovarea casei. Cumpărătorii au trei ani la dispoziție să restaureze clădirile.

Dacă sunteți interesați de o astfel de achiziție, puteți contacta primarul orașului, Gianfilippo Mignogna, sindaco@comune.biccari.fg.it.

Sursa Foto: Comune di Biccari (Fg)/ Facebook

Bisaccia

Bisaccia

Bisaccia, aflat în apropiere de Biccari, și el la 130 de kilometri distanță de Napoli, este un alt orășel care vinde case la un euro.

Bisaccia dispune de o listă de aproximativ 90 de astfel de proprietăți, scrie dispatcheseurope.com, care citează CNN.

Sursa Video: Youtube

Și Bisaccia are strategia sa de vânzare...toate locuințele la un euro sunt dispuse în centrul orașului, în apropiere una de cealaltă. Prin urmare, autoritățile speră ca proprietarii să vină cu familiile sau prietenii în regiune, astfel va fi o vânzare în masă.

Sursa Foto: Shutterstock

Borgomezzavallee

Borgomezzavallee

Borgomezzavallee se află în munți, în nord vestul Italiei, la granița cu Elveția, fiind poziționat cumva între Geneva și Milano.

Deși o locație liniștită, nu toți vor să locuiască în zonă, prin urmare Borgomezzavallee a fost cumva abandonat de locuitorii săi. Soluția împotriva abandonului? Case de vânzare la un euro.

Sursa Video: Youtube

Borgomezzavallee a făcut recent cunoscută inițiativa sa de a vinde case la un euro și e dispus chiar să plătească cuplurile cu 1000 euro pentru a stimula creșterea natalității. În plus, cei care vor să își deschidă afaceri în regiune, care să genereze plata de taxe și impozite, primesc, de asemenea, 2000 de euro pentru proiect.

Sursa Foto: www.comune.borgomezzavalle.vb.it/

Cammarata

Cammarata

Cammarata este unul dintre puținele orașe care au și titluri internaționale.

Sursa Video: Youtube

Dacă în alte regiuni, trendul este de a vinde case la un euro, în Cammarata, casele se dau GRATIS.

Locuitorii își dau locuințele pe mâna celor care par a fi cei mai potriviți cumpărători. Bineînțeles, dacă aceștia din urmă nu renovează clădirile la timp, orașul revendică locuințele

Sursa Foto: Shutterstock

Cantiano

Cantiano

Satul Cantiano se află la sud de San Marino, într-o zonă bogată a Italiei.

Sursa Video: Youtube

Două foste ferme situate în împrejurimile rurale s-au vândut deja, dar sunt disponibile câteva clădiri istorice din centrul vechi al satului.

Sursa Foto: Roba Cantianese/ Facebook Comune di Cantiano

.

Cinquefrondi

Cinquefrondi

Cinquefrondi, o comună în regiunea Calabria, vinde și ea case la nici mai mult nici mai puțin de 1 euro, pentru a atrage cât mai mulți tineri în zonă, scrie BusinessInsider.com.

Primarul comunei, Michele Conia, a denumit această campanie ”Operațiunea Frumusețe” (Operation Beauty). Aceasta a declarat că foarte mulți tineri au plecat în marile orașe sau chiar în capitală în căutarea joburilor. Prin urmare, mare parte din comună se află abandonată, locuințele fiind goale, unele chiar riscante pentru ceilalți locuitori.

Nefiind ocupate și sub acțiunea fenomenelor meteo, casele au început să dea semne de instabilitate în ceea ce privește tencuiala.

Singura cerință pentru afacerea din Cinquefrondi este ca viitorii proprietari de case să plătească o taxă anuală, un fel de poliță de asigurare, în valoare de 250 de euro (aproximativ 284 de dolari) până la finalizarea lucrărilor de renovare a casei cu pricina.

Aceștia sunt responsabili pentru o amendă de 20.000 de euro (aproximativ 22.754 de dolari) dacă nu finalizează renovarea în trei ani.

Sursa Foto: Shutterstock

Castiglione din Sicilia

Castiglione din Sicilia

Castiglione din Sicilia pune la bătaie aproximativ 900 de case abandonate, destinate tinerilor, în principal, pentru a aduce o nouă generație în zonă.

Orașul este situat la poalele Munților Etna și în apropierea plajelor coastei de est a Siciliei, scrie mirror.co.uk.

Oficialii speră ca sute de case să fie vândute cât mai rapid, deoarece aproximativ jumătate din ele se află într-o stare de degradare avansată. Cele care se află într-o stare mai bună vor fi vândute la prețuri puțin mai ridicate.

Primarul orașului, Antonino Camarda, este cel care și-a asumat revitalizarea zonei, în care mai locuiesc aproximativ 3.000 de oameni în prezent.

Cei care cumpără casele trebuie să finalizeze renovarea locuinței în maximum trei ani, dar, spre deosebire de alte orașe italiene care practică aceeași politică, aici nu este solicitat avans pentru garanție.

Însă noii proprietari sunt nevoiți să achiziționeze o poliță de asigurare de la bancă, în valoare de 4.000 de euro.

Sursa Foto: Shutterstock

Sambuca

Sambuca

Casele din Sambuca au atras interesul global. În urma cu doi ani, 16 astfel de proprietăți au fost scoase la licitație, iar anul acesta toate au fost vândute.

Vestea a ajuns până la Hollywood, unde actrița americană Lorraine Bracco a cumpărat o astfel de casă și refăcut-o, astfel încât să ajute la filmările producției My Big Italian Adventure.

Voci din piață spun că aceasta era scânteia de care Sambuca avea nevoie pentru a renaște. În prezent, orașul pune la bătaie alte 15 astfel locuințe.

Sambuca este cunoscută drept unul dintre cele mai frumoase domenii italienești, datorită peisajelor sale.

Sursa Foto: Pixabay

Troina di Sicilia

Troina di Sicilia

Troina, tot din Sicilia, a început afacerea cu case la 1 euro anul trecut. Orașul istoric a cunoscut un exod al locuitorilor în ultimele decenii, iar casele au fost abandonate. Inițiativa vânzării locuințelor la un asemenea preț a venit pe fondul reînvierii spiritului istoric al zonei.

Pentru a accelera procesul, consiliul orașului oferă inclusiv bani pentru renovare pentru noi proprietari. Sumele pot ajunge și la 15.000 de euro, dacă noii locatari își asumă refacerea completă a casei cu pricina.

În plus, autoritățile locale au asigurat că serviciile imobiliare, prin care noii locatari pot intra în posesia locuințelor, sunt în mai multe limbi, aceasta pentru a antrena interesul internațional pentru regiune. Mai mult decât atât, pentru a facilita la maximum cumpărarea unor astfel de locuințe, autoritățile au pus bazele unei agenții dedicate, HouseTroina.

Sursa Foto: Shutterstock

Castropignano

Castropignano

Castropignano, aflat în regiune Molise, a demarat procesul vânzării caselor la 1 euro. Cei interesați trebuie să prezinte proiectul de renovare autorităților, să înceapă lucrările în maximum două luni de la data aprobării proiectului și să depoziteze și o garanție de 2.000 de euro, prin care autoritățile au siguranța că noul locatar nu renunță la achiziție.

Garanția se va afla în conturile municipalității timp de 3 ani de la data încasării.

Aproximativ 100 de case au fost alese în Castropignano, dar procesul de vânzare este puțin diferit. Motivul este dat de faptul că primarul orașului încearcă să potrivească un cumpărător cu o locuință pe măsură.

Autoritățile consideră că în această manieră vor putea să-și păstreze noi locatari pentru mai multă vreme.

Sursa Foto: www.castropignano.tv

Carrega Ligure

Carrega Ligure

Carrera Ligure este un alt exemplu în povestea caselor la un euro. Orașul se află în nordul Italiei, într-o priveliște pitorească.

Primarul orașului a abordat problema lipsei locuitorilor din alt punct de vedere, folosindu-se de startul vânzării caselor la un euro, analizând cumva situația de la prețul fnal al afacerii.

Prin urmare, casele vândute nu necesită renovare, iar noi cumpărători se pot muta imediat în ele, contra-cost, bineînțeles. Prețul de la care pornesc casele este de 10.000 de euro, aceasta fiind suma finală a unei investiții într-o casă la un euro.

Casele de vânzare pot fi găsite AICI.

Totuși, trebuie să țineți cont că acesta este un sat de munte, fără prea mulți vecini sau căi de acces. Se află în mijlocul Munților Apenini, la aproximativ 50 de kilometri de Genova. Prin urmare, dacă într-adevăr vă doriți liniște, Carrera Ligure este una dintre cele mai bune soluții.

Sursa Foto: captură Youtube

Gangi

Gangi

Gangi se află în apropierea Palermo, Sicilia, și vinde case la un euro încă din 2011.

Și ca toate celelalte orașe care au adoptat această inițiativă, Gangi promite o viață liniștită noilor săi locuitori.

Sursa Video: Youtube

În plus, potrivit site-ului său, Gangi a fost votat cel mai frumos oraș din Italia în 2014.

Puteți găsi ofertele pentru case AICI.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Latronico

Latronico

Latronico face parte dintr-o tendință emergentă în care satele iau lucrurile în mâinile lor pe măsură ce oamenii pleacă, iar orășenii încetează să revină în timpul verilor.

Latronico are propriul său site web, „Casa ta în Latronico”, care prezintă case ieftine achiziționate de municipalitate, în care te poți muta imediat. De asemenea, însumează și casele private pentru vânzări, precum și închirieri, astfel încât să puteți încerca înainte de a cumpăra.

Vincenzo Castellano, primarul orașului, a scris că s-a gândit să promoveze orașul sub două forme:

  • pe de o parte, oferă turiștilor posibilitatea de a cumpăra/ închiria o casă, având la dispoziție toate informațiile necesare,
  • pe de altă parte, oferă cetățenilor șansa de a-și face cunoscute locuințele de care dispun, folosindu-se de toate modalitățile de comunicare.

Latronico se află în sudul îndepărtat al Italiei, la 200 de kilometri de Napoli și la 50 de kilometri de mare. Latronico are o mulțime de case de vânzare, pornind de la zero euro la 80.000 de euro.

Sursa Foto: dispatcheseurope.com

Laurenzana

Laurenzana

Laurenzana a câștigat atenția mai multor canale media, orașul aflându-se în regiunea Basilicata, în arcul cizmei italiene, la sud de Napoli.

La mijlocul lui martie 2021, fiecare sat sau oraș care introducea afacerea cu case la un euro căuta și un câștig. Ei bine, Laurenzana nu impune nicio condiție noilor cumpărători, deși celelalte entități solicitau garanția unui depozit în euro, prin care noul prorprietar își asuma renovarea.

Autoritățile locale au precizat că proprietarii vor fi atent monitorizați, însă consideră că banii trebuie investiți direct în proprietate fără să treacă prin formalitățile bancare. Astfel, oamenii pot investi până la 20.000 de euro în noile locuințe.

Casele pot fi verificate și achiziționate AICI.

Sursa Foto:Amministrazione Comunale di Laurenzana/ Facebook

Luserna

Luserna

Satul de munte Luserna este poziționat în apropierea graniței dintre Franța și Italia.

Din nou, o manieră diferită de a profita de inițiativa caselor la un euro... Oficialii Luserna oferă patru case nemobilate timp de patru ani cuplurilor cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani.

Cu alte cuvinte, Luserna are un alt principal obiectiv, și anume revitalizarea populației sale, care a scăzut la 300 de rezidenți.

De asemenea, oficialii Luserna au o altă abordare asupra angajamentului de a obține acea casă, întrebându-i pe solicitanți dacă sunt dispuși să ia parte activă în comunitate sub forma unei vieți colaborative, ajutând la creșterea copiilor și ajutând bătrânii.

Sursa Foto: Pixabay

Mussomeli

Mussomeli

Mussomeli este un alt oraș de dimensiunile lui Gangi, care a reușit să vândă o serie de case și a atras populație nouă în regiune.

Sursa Video: Youtube

O familie de francezi a reușit să negocieze o locuință în zonă, fără prea multe complicații.

Și un britanic, consultant în digital, a achiziționat o astfel de casă și a recomandat și altora să facă același lucru.

Sursa Foto: Comune di Mussomeli/ Facebook

Santo Stefano di Sessanio

Santo Stefano di Sessanio

Santo Stefano di Sessanio este un sat medieval, din Abruzzo, în zona central estică a Italiei, la maximum două ore de Roma.

Orașul tocmai a anunțat o schemă care include nu doar plătirea oamenilor să vină și să înceapă o afacere, ci și cazarea acestora, pentru o taxă nominală, în locuințele din zonă.

Autoritățile se adresează oamenilor de până în 40 de ani, care pot munci și își pot deschide o afacere, astfel ajutând la situația financiară a orașului. În plus, oamenii ar trebui să stea prin zonă în jur de cinci ani.

Consiliul municipal din Santo Stefano va plăti rezidenților care aspiră o taxă lunară timp de trei ani, până la maximum 8.000 de euro pe an, împreună cu o investiție de până la 20.000 de euro pentru a începe o afacere.

Nu este cunoscută proveniența acestor bani, deoarece satele și orașele de acest gen au dificultăți financiare și demografice (Santo Stefano are aproximativ 70 de rezidenți permanenți, spre exemplu).

Ofertă este totuși limitată în timp și trebuie să aplicați până la 15 noiembrie. Puteți aplica AICI.

Sursa Foto: Comune di Santo Stefano di Sessanio -Aq-/ Facebook

Teora

Teora

În sudul Italiei, în apropiere de coasta Amalfi, se află satul de munte Teora.

Teora vine cu oferte de case pentru închiriat, axându-se pe familii cu copii, care să aducă un nou suflu regiunii.

Programul conține o listă cu 100 de case, având o chirie de 200 de euro pe lună. Dacă ai cel puțin un copil, orașul scade din chirie și încasează doar 150 de euro.

Dacă doriți să cumpărați case în regiune, Teora vine cu oferte de la 20.000 de euro.

Schema de recrutare a început pe 24 februarie și se va încheia la 31 iulie.

Sursa Foto: www.comune.teora.av.it

Taranto

Taranto

La începutul lui 2020, Taranto a câștigat suficientă publicitate din SUA până în Australia, fiind primul oraș ”serios” care a adoptat măsura vânzării caselor la un euro.

Orașul industrial, aflat în inima Italiei, încearcă să se reinveteze și să aducă un plus de vitalitate celor aproximativ 3000 de cetățeni, iar focusul principal este dat de Centrul Vechi al orașului.

Însă orașul mai vine cu ceva în plus. Taranto a obținut o mulțime de fonduri care vor actualiza fabrica de oțel, care este principalul său angajator, precum și reconstrucția unor secțiuni ale orașului.

Orașul este destul de atractiv, având chiar și o fortăreațp.

Sursa Foto: Pixabay

Sursa foto: Shutterstock