Un whiskey bun are de obicei nevoie de cel puțin vreo doi ani pentru se matura complet. Timpul petrecut de licoare în butoi îi permite acesteia să își însușească acea aromă specifică de lemn. Dar în cazul whiskey-ului de secară Bespoken Spirits și a celorlalte oferte din gamă, care includ bourboun-ul și romul de culoare închisă, procesul de maturare poate dura numai câteva luni, dacă nu chiar câteva zile, potrivit MarketWatch.com.

Bespoken a fost fondată în urmă cu circa 3 ani de către Stu Aaron și Martin Janousek, doi veterani ai afacerilor de pe Silicon Alley, care sunt extrem de pasionați de vinuri și băuturile spirtoase. Tehnica folosită la Bespoken presupune ocolirea butoiului și depozitarea lichidului într-un mediu controlat care conține totuși clasicele doage de lemn. Astfel, băutura își va însuși aroma lemnului mult, dar mult mai repede.

Mai mult decât atât, Aaron și Janousek spun că procesul permite mult mai mult control și precizie, permițându-le să replicheze rezultatele exact așa cum și cât vor. Cu alte cuvinte, ceea ce ei spun este că whiskey-ul astfel produs nu mai este subiectul a ceea ce se întâmplă în modul de producere tradițional, unde temperatura inadecvată din interiorul butoiului, și acesta este numai unul dintre factori, pot să-l facă slab, inconsistent.

Cei doi nu sunt singurii care au această abordare în producerea de whiskey. Alții din domeniul băuturilor spirtoase se uită la metode similare, pentru a diminua timpul necesar maturării. În plus, sunt whiskey-uri maturate în areale climatice călduroase, în Taiwan de exemplu, unde căldura accelerează procesul în sine.

Produsele companiei sunt disponibile în câteva state și planurile celor doi fondatori sunt să crească, în timp, prezența acesteia, cât mai mult.

Gustul acestui whiskey este cel clasic, de secară, cu o notă de piper și alte condimente bine echilibrate. Pe scurt, este un whiskey cu care te poți delecta fără să îți dai seama de procesul tehnologic complicat din spate. Potrivit echipei Bespoken, acesta se poate savura cel mai bine într-un cocktail, Manhattan fiind prima lor recomandare.

Sursa foto: By kevin leah

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri