Înghețata este soluția ideală pentru a ne răcori pe timp de caniculă. Există o mulțime de gelaterii în București care oferă sortimente interesante și delicioase. Am alcătuit o scurtă listă cu gelateriile preferate de către bucureșteni pe care le poți vizita în această vară, pe baza recenziilor lăsate de aceștia.

Emilia Cremeria

Sursa foto: Facebook/Emilia Cremeria

Nu cred că există prea multă lume care să nu fi auzit de Emilia Cremeria sau să nu fi gustat din înghețata lor. În cazul în care încă nu ai ajuns la Cremeria, ar fi bine să treci pe listă înghețata lor.

Emilia Cremeria are o mulțime de sortimente din care poți alege, fie la cornet, fie la pahar. Din cele 46 de arome se regăsesc: căpșune, iaurt, fistic, mango, arahide sărate, rodie, lămâie. Prețul pentru o cupă de înghețată este de șapte lei. Poți consulta aici întreaga listă de sortimente.

Dacă nu ești mare fan al înghețatei tradiționale, la Emilia poți comanda o prăjitură cu înghețată, cum ar fi tiramisu. Pentru cei care nu au trecut niciodată pragul gelateriei, adresa este Strada Franceza, chiar în Centrul Vechi.

Sweetology

Sursa foto: Facebook/Sweetology

În cazul în care ești vegan și nu poți mânca înghețată tradițională, Sweetology este locul potrivit unde aromele se combină perfect. Gelateria oferă clienților, pe lângă sortimentele clasice, și opțiuni vegane:

Vegane

  • grapefruit stors și Aperol
  • mure
  • zmeura
  • mango
  • ciocolata belgiana
  • lămâie și lime

Nevegane

  • caramel sărat
  • ciocolata belgiana cu lapte si alune
  • cocos
  • fistic
  • vanilie

Prețul pentru o cupă de înghețată este de opt lei. Programul gelateriei este de luni-duminică, de la 10:00-21:00. Toate produsele Sweetology sunt făcute din ingrediente100% naturale, în laboratorul de pe Calea Victoriei 122.

Velocita

Sursă foto: Facebook/Velocita

Velocita este o cafenea cu specific italienesc situată pe Calea Victoriei. Locația a fost deschisă de doi antreprenori români - George Pop şi Adnana Popa și este specializată pe îngheţată, tiramisu şi prosecco. Programul gelateriei este de luni-duminică: 09:00-22:00.

Bucureștenii vor putea alege din două tipuri de înghețată: gelato și sorbet (nu conţine lapte, smântână şi ouă, ci doar fructe, zahăr şi apă). Velocita are 16 sortimente de înghețată, printre care fistic, vanilie, cocos, cafea (gelato), mango, zmeură sau cășpuni (sorbet).

Preț înghețată:
2 cupe - 11 lei
3 cupe - 16 lei

Friddi

Sursă foto: Facebook/Friddi

Dacă ești în căutarea unei înghețate bio, Friddi este locul potrivit pentru tine. În laboratorul gelateriei sunt produse sortimente de înghețată gelato și sorbetto artizanale, 100% naturale. O parte dintre acestea sunt certificate bio: fisticul de Bronte, alunele de pădure din Piemont sau vanilia Madagascar. De asemenea, și laptele pasteurizat folosit în toată gama gelato este bio.

Gama de sorbetto include sortimentele din fructe, precum mango cu fructul pasiunii, căpșune, caise, fructe de pădure, lămâie, dar și ciocolată - toate vegane, fără lactoză, ou sau alte ingrediente de origine animală și fără gluten.

Înghețata nu se servește la cupă, ci alegi dimensiunea dorită (mică – 80g - 9 lei, medie- 160g - 16 lei, mare – 200g - 19 lei)
și ce sortimente îți dorești în gramajul respectiv.

Pe cei de la Friddi îi poți găsi pe Strada Vasile Alecsandri 4, dar și prin pe Bolt. Gelateria este deschisă de luni-duminică între orele 09:00 - 23:00

Creamier

Sursă foto: Facebook/Creamier

Adrian si Adina Vaduva au deschis gelateria Creamier în vara anului 2015. Printre aromele care i-au făcut cunoscuți în București se numară aperol, pepene galben cu gin, lavandă și masala. De asemenea, la Cremier mai poți găși si aromele clasice: fistic, vanilie sau ciocolată. O cupă de înghețată costă 8 lei. Pe cei doi antreprenori îi puteți găsi pe Str. Benjamin Franklin, Sector 1.

Program:
Luni:
09:00 - 17:00
Marţi:
09:00 - 17:00
Miercuri:
08:00 - 23:00
joi:
08:00 - 23:00
Vineri:
08:00 - 23:00
Sâmbătă:
09:00 - 23:00
Duminică:
09:00 - 23:00

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri