Ne petrecem o bună parte din viață în interiorul clădirilor. Indiferent că ne relaxăm, mâncăm, muncim sau facem tot felul de alte activități, cel mai adesea facem toate aceste activități în interior. Este motivul pentru care încăperile pe care le folosim frecvent trebuie să fie amenajate cu stil și să se bazeze pe câteva reguli esențiale de design.

Indiferent este vorba despre decorațiuni interioare, despre piesele de mobilier sau despre sursă de lumina, contează extrem de multse țînă cont de câteva sfaturi.

Pași pe care trebuie îi urmezi pentru a te bucura de un interior eficient și plin de stil

1. Măsoară încăperea pe care vrei o amenajezi. Indiferent cât este de mică încăperea, acesta trebuie îți ofere spațiu de desfășurare. În funcție de dimensiunile pe care le are, poți lua decizii privind dimensiunile mobilierului sau modul în care acesta va fi amenajat.

2. Identifică sursa de lumină naturală și încearcă profiți cât mai mult de ea. Lumina naturală este esențială în orice încăpere, indiferent de activitatea pe care o faci în acea încăpere. Asigura-te nu acoperi cu nimic ferestrele și ai control asupra lor. Dacă nu ai o sursă importantă de lumina naturală, încearcă o înlocuiești cu diverse surse de lumina artificială;

3. Alege cu atenție culorile. Culorile dintr-o încăpere au un impact vizual major. Indiferent este vorba despre culoarea pereților, culoarea draperiilor sau culoarea parchetului, este important alegi combinația perfectă de culori, care poată oferi o doză maximă de confort. Este preferabil optezi pentru două culori principale, cât mai discrete. Dacă vrei folosești culori vii, acestea trebuie fie prezente în accesorii.

După ce ai ales culorile, poți începe cu vopsirea pereților (aceștia pot fi ți într-o nuanță de alb sau gri neutru, pentru a evidenția celelalte culori din încăpere), continuând cu elementele majore din încăpere: podeaua, draperiile, covorul, etc.

4. Aranjează mobila. Încearcă găsești un echilibru între spațiul de depozitare și spațiul pe care îl ai pentru a te mișcă prin camera. În ultimii ani, încăperile minimaliste au început fie din ce în ce mai apreciate. Tocmai de aceea, încearcă eviți mobilierul greoi și profiți de fiecare spațiu pe care îl ai la dispoziție.

5. Alege accesoriile. După ce ai ales piesele de mobilier urmează pasul în care îți poți da frâu liber imaginației. Prin accesorii îți poți defini propriul stil, însă poți și aglomerezi foarte tare. Înainte de a lua o decizie privind accesoriile, încearcă stabilești un grup de culori pentru care optezi. Nu aglomera încăperea cu foarte multe accesori de dimensiuni reduse, deoarece poate crea un aer sufocant. Cel mai bine este ai unul, două, accesorii decorative mari, câteva medii și câteva micuțe, care creeze un echilibru vizual.

Încăperile pe care le folosești cel mai mult te definesc și pot contribuie la confortul pe care îl resimți zi de zi. Este esențial, așadar, acorzi suficient timp amenajării acestora.

Indiferent este vorba despre decorațiuni interioare, despre piesele de mobilier sau despre sursa de lumina, contează extrem de multse țină cont de aceste câteva sfaturi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri