Grecia a intrat în zona roșie, litoralul românesc este plin de turiști, iar cel bulgăresc se umple și el, treptat. Dacă simțiți că ați rămas fără opțiuni de vacanță, puteți lua în calcul și Croația, unde puteți ajunge chiar și cu mașina (un drum de aproximativ 14 ore, în funcție de traseul ales). Croația se află încă pe lista verde, iar accesul românilor este permis cu pașaportul COVID (vaccinare, testare PCR sau vindecare după infecția cu virusul). În acest sens, iată care sunt cele mai spectaculoase plaje pe care le au croații.

Plaja Zlatni Rat (Golden Cape)

Numele nu este cel mai fericit, însă Zlatni Rat este un loc unic în lume. Ca o limbă, se întinde pe aproape jumătate de kilometru, perpendicular pe mare.

Vârful acestei faimoase plaje se schimbă constant sub influența valurilor și a curenților mării. Măsurătorile au arătat că plaja devine mai lungă în fiecare an. Suprafața totală a plajei este de 19.900 metri pătrați, în timp ce partea împădurită este de 8.600 metri pătrați.

Plaja este la 2 kilometri distanță de centrul satului. Calea plajei este pavată și puteți ajunge, de asemenea, și cu o barcă mică sau cu trenul din zonă (care nu se defectează precum cele românești).

Sursa Foto: Ivo Biocina/ Croatia.hr

Plaja este una cu pietricele mici, deci e bine să aveți încălțări speciale, ca să puteți să mergeți mai comod în zonă. În plus, pe plajă găsiți șezlonguri, umbrele, loc de joacă pentru copii, dușuri, dar și un bancomat, în cazul în care aveși nevoie de bani, potrivit Croatia.hr.

Plaja Zrće

Plaja Zrće, situată la sud-est de Novalja, are o poveste specială, fiind cea mai frumoasă și mai atractivă dintre plajele din Novalja. Partea sa de coastă este o zonă spațioasă de pietriș, care, la înălțimea sezonului, poate găzdui mii de turiști. Accesul la mare este pietros, iar datorită căderii abrupte pe fundul mării, plaja este extrem de adâncă.

Diverse activități sportive-recreative și de divertisment sunt disponibile pe plajă, plus o ofertă de catering și mai multe cluburi mobilate atractive, care oferă distracție și divertisment toată noaptea. Într-una dintre campaniile Consiliului Național de Turism al Croației, plaja Zrće a fost declarată cea mai frumoasă și mai organizată plajă din Marea Adriatică.

Sursa Foto: Aleksandar Gospic/ Croatia.hr

Cu caracteristicile sale naturale, dar și facilitățile pentru turiști, plaja Zrće îndeplinește criteriile Fundației Europene pentru Educație și Mediu, așa că din vara anului 2003 a deținut Drapelul Albastru. Plaja este la aproximativ 2 kilometri de Novalja, are o parcare mare organizată, iar în timpul sezonului turistic, este conectată de Novalja cu mijloacele de transport în comun.

Pe lângă șezlonguri, umbrele și beach baruri, pe plajă mai puteți avea și acces la WI-FI (ca să puteți încărca selfi-urilde în timp real).

Plaja Sahara

Sahara este cea mai faimoasă dintre plajele naturiste din Lopar. Nu este departe de plaja Rajska (plaja Paradise), dar este suficient de departe pentru a scăpa de cotidian.

După aproximativ 30 de minute de mers pe jos pe traseele semnalizate și amenajate, vă puteți bucura de priveliștea unică a peisajului.

Sursa Foto: Aleksandar Gospic/ Croatia.hr

Plaja este nisipoasă, luxuriantă cu vegetație mică, iar pentru cei care au nevoie de ea, pot găsi puțină umbră. Nu există infrastructură turistică pe plajă, așa că ar trebui să luați cu voi tot ce aveți nevoie (nu degeaba se numește Sahara).

Plaja Banje

Plaja Banje este cea mai cunoscută dintre plajele publice din Dubrovnik și este situată la doar câteva minute de mers pe jos de centrul istoric al orașului.

Sursa Foto: Aleksandar Gospic/ Croatia.hr

De la acesta se extinde o vedere minunată a portului orașului și a insulei Lokrum. Banje se regăsește adesea printre cele mai frumoase plaje din lume.

Pe plajă vă puteți bucura de o selecție de mâncăruri la restaurant, lounge barul cu priveliște minunată și șezlonguri și baldachin confortabile. Plaja oferă o serie de activități precum caiace, parasailing sau jet ski. În plus, pe timpul nopții, se organizează petreceri pe plajă.

Plaja Albă

Șindrila fină din Bijela plaža (Plaja Albă) din fața stațiunii Amadria Park din Sibenik este locul în care mulți copii au învățat să înoate.

Sursa Foto: Emil Spec Solaris/ Croatia.hr

Stațiunea amenajată pe plajă este plină de o varietate de facilități de-a lungul celor 700 de metri de coastă. Echipamentele sportive, locurile de joacă și atelierele pentru copii sunt doar o parte a atracțiilor.

De asemenea, există și un parc acvatic, nu doar pentru copii. În plus, în inima stațiunii Amadria Park, este situat un sat etno-dalmatic, care ascunde influențe culturale autentice.

Sursa foto: Ivo Biocina/ Croatia.hr

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri