5. Portland, SUA

5. Portland, SUA

Portland este fără doar și poate un paradis pentru vegani, fiind unul din cele mai cunoscute locuri din SUA cu preparate special pregătite pentru ei, scrie Times of India. Aproape toate restaurantele de aici oferă opțiuni vegane, iar grătarele și evenimentele dedicate veganilor îi fac geloși până și pe cei care mănâncă zi de zi carne. În mod cert, deci, dacă ești vegan și ajungi în Statele Unite, nu ai voie să ratezi Portland!

Sursa foto: Unsplash

4. Kyoto, Japonia

4. Kyoto, Japonia

Japonia este o țară care te va cuceri cu siguranță pentru că experiența culturală cu care te vei întoarce înapoi va rămâne mereu cu tine și va dăinui. Deși pare greu de crezut că un vegan își va găsi locul într-o țară preponderent bazată pe o cultură a peștelui, ai o multitudine de locuri în care să iei masa. Veganii care ajung în Japonia nu au voie să rateze Kyoto, un oraș cu extrem de multe restaurante pe gustul lor. S-ar putea să te bucure să afli că tradițiile budiste japoneze au fost păstrate în viață și acest lucru înseamnă că veganismul joacă un rol important în viața de zi cu zi și în cultura culinară.

Sursa foto: Pexels

Madrid, Spania

Madrid, Spania

Madrid îmbină cu succes mâncărurile tradiționale cu cele vegane. În Madrid e loc pentru toată lumea sub soare și asta pentru că există foarte multe restaurante și brutării cu specific vegan. În plus, regăsești în capitala Spaniei și multe restaurante vegane cu mâncări rafinate, dacă vrei să ai parte de o servire ireproșabilă, în timp ce servești preparatele tale preferate. Madridul are pe puțin 43 de locuri vegane în care să iei masa.

Sursa foto: Unsplash

Chiang Mai, Thailanda

Chiang Mai, Thailanda

Chiang Mai, din Thailanda e musai să încerci cel puțin un fel de mâncare vegană pentru că vei găsi o multitudine de restaurante cu acest specific. În fiecare an, aici are loc și Festivalul Vegan, în care te vei bucura de mâncare thailandeză, japoneză, dar și occidentală, toate preparate în regim vegan. Clar vei fi pe mâini bune!

Sursa foto: Pexels

Varșovia, Polonia

Varșovia, Polonia

Cu un centru istoric superb, capitala Poloniei se mândrește și cu titulatura de cel mai prietenos oraș cu veganii pentru că dispune de o multitudine de restaurante dedicate acestora. De la burgeri fără carne, până la ramen vegani, nu lipsește niciun fel din acest oraș. Mâncarea vegană de aici poate fi încercată de oricine e dispus să guste mâncăruri noi. Un super plus la bucătăria vegană a orașului îl au și brutăriile vegane.

Sursa foto: Pexels

Sursa foto: Pexels