În mintea majorității, imaginea unui om de succes este una destul de clară. La serviciu, se aplică proverbul „haina îl face pe om”: alegerea ținutelor potrivite pentru bărbați este unul dintre pașii necesari pentru a avea o carieră de succes. Desigur, să porți un costum este o artă. Există câteva principii simple și idei ușor de respectat pentru a fi bine îmbrăcat la birou, fără să arăți precum colegii.

Garderoba ideală

Dacă mergi zilnic la birou, este necesar să ai un minimum de ținute pentru a nu fi nevoit să speli hainele frecvent sau să le duci la curățătorie. Pentru a te simți confortabil, asigură-te că ai cel puțin două-trei costume, pentru a nu fi nevoit să porți aceeași ținută câteva zile la rând, două-trei perechi de pantofi, pentru a nu-i uza prea repede, și câteva cămăși albe, albastru deschis sau cu modele mici, fine, precum dungi sau carouri.

Puterea accesoriilor

Foarte mulți bărbați uită de accesorii, deși sunt extrem de importante. Pantofii, cravata, ceasul, portofelul și geanta sunt esențiale pentru completarea ținutei, aducându-i o tușă finală originală.

De exemplu, bărbații au tendința de a purta portofele de mari dimensiuni, în care înghesuie cât mai multe lucruri și pe care apoi le îndeasă în buzunarul pantalonului sau al hainei, deformând în timp țesătura. În materie de portofele, alege un model subțire, eventual din piele, cu margini regulate și fine.

Pantofii necesită o investiție reală dacă nu vrei să îi schimbi la o jumătate de an. Alege modele din piele, confortabile. În general, cureaua trebuie să se asorteze cu pantofii. De asemenea, nu uita că pantofii trebuie să fie bine întreținuți.

Cămașa, element de bază al garderobei masculine

Cămașa formală pentru bărbați trebuie să pună în evidență silueta, asigurând în același timp un anumit confort și un aspect elegant. Gulerul trebuie să fie rigid, nu trebuie să existe excese de țesut inestetic, iar manșeta trebuie să se oprească între încheietura mâinii și palmă. Cămașa trebuie să fie confortabilă atunci când te așezi pe scaun, iar mânecile ei trebuie să iasă circa un centimetru din cele ale sacoului.

Costumul, o alegere importantă

Costumul ocupă un loc important în garderoba masculină business. Dacă ești înalt, sacoul ar trebui să se oprească la baza șezutului, iar dacă ești mai scund, undeva la jumătatea acestuia, pentru a da echilibru siluetei. Umerii sacoului trebuie să urmărească linia naturală a umerilor, iar haina trebuie să fie ușor lejeră, cu două degete mai largă decât talia.

Nici pantalonii nu sunt de neglijat, croiala acestora urmând să îți pună în evidență silueta. Lungimea pantalonului trebuie să se oprească imediat peste pantof, astfel încât nu formeze mai mult de o cută ușoară în zona tivului. Fesele trebuie să fie susținute, fără ca pantalonii să fie mulați, iar între picioare nu trebuie să existe exces de material.

Câteva combinații de culori

În general, pentru un costum bleumarin poți alege cămăși pastelate sau albe, la care poți purta o cravată albastră, gri, vișinie sau verde închis. Pentru un costum gri deschis, alege pentru o cămașă albă și o cravată în ton, albastră, gri, vișinie. La un costum gri închis, cămașa poate să fi albă, roz sau albastră și poate fi purtată cu o cravată albastră, vișinie, verde închis sau gri.

Aspectele prezentate mai sus reprezintă standardele garderobei masculine business. Tot ceea ce trebuie să faci este să îți ordonezi propriul șifonier și, poate, să mergi la cumpărături. Odată ce ai achiziționat elementele de bază, tot ceea ce ai de făcut este să adaugi în garderobă acele piese care îți plac și să-ți găsești stilul în funcție de personalitatea ta.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri