Să găsești cei mai buni pantofi sport printre numeroasele opțiuni pe care le ai la dispoziție nu e întotdeauna ușor.

În primul rând, aceștia trebuie să aibă un fitting bun, astfel încât tu să te simți confortabil în ei. În al doilea rând, pantofii sport trebuie să fie aleși conform activității sportive pe care o practici. Descoperă lucrurile la care trebuie să fii atent atunci când cauți pantofii sport potriviți pentru tine.

Un tip de pantofi pentru fiecare activitate sportivă

Fiecare tip de sport îți solicită piciorul în moduri diferite. Dacă desfășori mai multe activități sportive, nu e cazul să aplici principiul minimalismului, pentru că nu există un pantof sport care să fie potrivit pentru toate tipurile de workout.

Mers

Dacă mersul este o activitate pe care o practici zilnic, uită-te după pantofi ușori, care pot să absoarbă șocurile în zona călcâiului și în zona labei piciorului. Acest lucru reduce durerea care ar putea apărea în zona călcâiului, precum și sensibilitatea de la nivelul labei piciorului. Un pantof cu o talpă ușor arcuită ajută și încurajează mișcarea naturală pe care o execută piciorul atunci când pășești. De asemenea, partea superioară a pantofului ar trebui să fie moale și confortabilă.

Aerobic

Pantofii de aerobic sunt ușori pentru a preveni oboseala piciorului și au talpa capabilă să absoarbă șocurile mecanice, mai ales în zona tălpii, acolo unde solicitarea este mai mare. Dacă ai posibilitatea, realizează-ți workoutul pe o suprafață moale, cum ar fi un covor.

Tenis

Jucătorii de tenis au nevoie de pantofi care oferă susținere piciorului în timpul mișcărilor în lateral și al schimbării piciorului pe care își lasă greutatea. Caută niște pantofi care asigură stabilitatea atât în interior, cât și în exterior. Aceștia ar trebui să fie flexibili sub talpa piciorului pentru a permite mișcări repetate și rapide, care să-ți acomodeze reacțiile la fileu.

Baschet

În cazul în care baschetul este sportul tău, alege niște pantofi cu o talpă groasă și țeapănă, astfel vei avea stabilitatea de care ai nevoie atunci când alergi pe teren.

Sfaturi pentru alegerea pantofilor sport

Probează pantofii după ce îți faci rutina de workout

După ce faci jogging sau oricare ar fi activitatea ta sportivă preferată, picioarele, fiind puternic vascularizate, se umflă. Acest lucru se întâmplă deoarece corpul crește aportul de sânge către mușchii picioarelor, deoarece au nevoie de mai mult oxigen. Astfel, volumul mușchilor crește pentru o scurtă perioadă de timp. De aceea, e important să te asiguri că, inclusiv atunci când sunt umflate, pantofii sport pe care îi achiziționezi îți vor acomoda picioarele.

Nu uita de șosete

Înainte de a realiza achiziția, probează pantofii sport cu același tip de șosetă pe care îl folosești pentru sportul pe care îl practici. Dacă îți vin bine pe piciorul gol, nu înseamnă neapărat că fittingul va fi perfect pentru momentele în care îi porți cu șosete.

Rearanjează șireturile

Pentru a vedea dacă pantofii sunt potriviți pentru piciorul tău, asigură-te că nu există puncte de tensiune acolo unde nu e nevoie și că pantofii nu îți sunt mai largi în anumite zone. Picioarele fiecărei persoane sunt diferite. De aceea, te sfătuim ca, întotdeauna când probezi pantofi noi, să rearanjezi șireturile uniform, astfel încât să nu fie prea multă presiune pe o anumită zonă a piciorului atunci când pășești.

Asigură-te că fittingul este potrivit

Când ești încălțat cu noii pantofi, ar trebui să poți să îți miști cu ușurință degetele de la picioare. De asemenea, verifică dacă poți introduce cel puțin un deget în pantof atunci când ești încălțat. Ar trebui să te simți confortabil imediat ce îi încerci. Chiar dacă sunt de piele, nu te baza pe faptul că îți vor veni mai bine după ce se mai lasă. Un alt aspect la care să fii atent este faptul că pantoful nu ar trebui să îți alunece de pe călcâi în timp ce mergi sau alergi.

Nu uita că un pantof sport de calitate nu înseamnă neapărat că trebuie să cheltui prea mulți bani. Poți găsi pantofi sport chiar și de la branduri recunoscute la Fashion House Outlet Militari. Mult succes în alegerea pantofilor sport potriviți pentru tine!

Sursă foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri