Cu toții sperăm la o vreme bună când plecăm în vacanță, însă acesta este aspectul de care nu putem fi siguri niciodată. Cu toate acestea, iată care sunt capitalele europene cu cea mai imprevizibilă vreme, astfel încât să ne putem programa un scurt concediu.

Pentru a stabili care sunt capitalele europene cu cea mai imprevizbilă vreme, uswitch.com, a luat în calcul următoarele aspecte:

  • plafonul de nori,
  • înghețul,
  • precipitațiile,
  • temperatura medie zilnică,
  • frecvența zilnică a umidității,
  • influența razelor solare.

Sursa Foto: uswitch.com

Fiecărei categorii i s-a acordat un scor procentual pe baza imprevizibilității sale și apoi un scor final din 100 pentru a vedea care dintre ele este cel mai imprevizibil.

Capitalele europene cu cea mai imprevizibilă vreme

Cea mai imprevizibilă capitală europeană în ceea ce privește vremea este Tallinn, în Estonia, cu un scor general de 69 din 100. Acest lucru se datorează în mare măsură scorului ridicat în frecvența zilei umede și a duratei de soare, cu rezultate foarte variate. Aceasta înseamnă că într-o zi ați putea fi surprinși de o ploaie bruscă, în timp ce în alte zile, temperaturile ar putea fi foarte ridicate.

Riga, din Letonia, urmează îndeaproape cu un scor de 68. Situată pe Marea Baltică, această capitală este foarte imprevizibilă în ceea ce privește precipitațiile, clasată la 69%. Din fericire, Riga este un oraș destul de ieftin în care puteți închiria o mașină, așa că cel puțin veți avea un adăpost de vreme.

Helsinki și Berna, capitala de facto a Elveției și capitala cantonului Berna, vin pe locul trei și pe locul patru cu scoruri de 67, respectiv 64. Ambele au procente mari pentru timpul petrecut de soare pe cer, arătând că razele ultraviolete se vor modifica drastic de la o zi la alta.

Vaduz din Liechtenstein este următorul în clasament cu vremea cea mai imprevizibilă din capitalele europene. Scorul său global de 62 din 100 afișează abaterea datelor pentru fiecare tip de vreme, mai ales când vine vorba de frecvența umidității (65%).

Sofia (61) și Stockholm (60) se află pe locurile șase și șapte în acest clasament. Deși Stockholm are un procent scăzut pentru imprevizibilitatea plafonului de nori, datele privind frecvența umidității au arătat că orașul a suferit căderi bruște.

Bratislava din Slovacia s-a clasat pe locul opt cu un total de 56. Orele de soare sunt destul de previzibile, dar datele privind frecvența înghețului sunt foarte variate, ceea ce indică faptul că nu ați putea prevedea când v-ați trezi la îngheț în această capitala.

Există patru capitale care se clasează pe locul nouă. Luxemburg, Belgrad, Skopje și Budapesta au primit toate scoruri identice de 55 din 100. Deși aceste capitale au avut o imprevizibilitate redusă pentru orele de soare și frecvența umidității, procentele pentru plafonul de nori, frecvența înghețului și precipitațiile au fost destul de mari.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri