Sălile de sport sunt sigure și trebuie să rămână deschise în timpul pandemiei! Romania Active, noua voce a industriei de health fitness solicită clasificarea sălilor de sport și fitness drept Servicii Esențiale.

Companiile de health & fitness din România și-au unit forțele pentru a lansa RomaniaActive, Asociația Română de Health & Fitness (RHFA), o inițiativă concepută pentru a promova interesele tuturor organizațiilor care lucrează în domeniu și pentru a motiva mai mulți români să fie, mai activi, mai des.

Noua asociație lucrează în alianță cu EuropeActive, vocea principală care reprezintă sectorul european de fitness, alte comitete europene și, de asemenea, IHRSA, Asociația Globală pentru Sănătate și Fitness, pentru a se asigura că membrii săi se află în prim-planul tuturor modificărilor legislative ce privesc sectorul sănătății și fitnessului și sunt, de asemenea, implicați în dezvoltarea acestor idei de schimbare.

Viziunea RomaniaActive este de a fi vocea sectorului de health, wellness & fitness.
Salile de sport sunt sigure și ar trebui să rămână deschise chiar și peste rata de infectare COVID-19 de 6/1000!

Sălile de sport și fitness - Servicii Esențiale, un plan pentru a-i face pe români mai sănătoși și mai activi fizic

Menținând sălile de sport și piscinele interioare deschise în mijlocul pandemiei COVID, sprijinim redresarea țării și a sănătății națiunii.

Exercițiile fizice s-au dovedit a preveni și, de asemenea, a ajuta la tratarea celor mai frecvente boli cronice din lume: afecțiuni cardiovasculare, diabet și obezitate. De asemenea, au un rol major în prevenirea infecțiilor tractului respirator. Românii trebuie să rămână activi mai ales acum, când se știe că noul coronavirul provoacă cele mai grave complicații și cea mai mare rată a mortalității la pacienții cu boli de inimă, diabet și obezitate.

RomaniaActive crede cu tărie, pe baza celor mai prestigioase studii medicale, că este vital să menținem oamenii activi fizic și că exercițiile fizice susțin puternic sănătatea națiunii și recuperarea economiei. Chiar și mesajul directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus este mai mult decât concludent: „A fi activ fizic poate ajuta adăuga ani vieții tale și viață anilor tăi. Orice mișcare contează, mai ales acum, când încercăm să gestionăm constrângerile pandemiei COVID-19 ".

„Înființarea Asociației RomaniaActive este un crucial pas înainte pentru sectorul românesc de health & fitness. Viața activă și sănătoasă este vitală pentru sănătatea națiunii și trebuie să facem din industria noastră o prioritate larg recunoscută și, de asemenea, rezistentă la viitoarele crize și blocaje.
• Romania Active solicită ca salile de sport, health & fitness să fie esențiale și să rămână deschise în timpul pandemiei.
• Romania Active solicită sprijin pentru recuperarea financiară a sectorului de health & fitness.
• România Active solicită deducerea abonamentelor anuale din sectorul de health & fitness.

Romania Active se angajează în totalitate să îmbunătățească sănătatea națiunii prin promovarea sănătății, fitnessului, activității fizice și a stilului de viață activ. Vom putea realiza această misiune prin facilitarea parteneriatelor de impact, prin campanii și prin furnizarea de servicii membrilor. Pentru aceasta, oferim o platformă online de susținere, profesională și inovatoare care facilitează și accelerează succesul partenerilor noștri în atingerea obiectivelor lor și împreună creăm condițiile în care sectorul nostru poate crește”, a declarat Kent Orrgren, președintele Romania Active.

Un obiectiv important al RomaniaActive este de a atrage atenția opiniei publice asupra faptului că sectorul de health & fitness a trebuit să gestioneze din resurse proprii criza generate de pandemie, neavând un sprijin real din partea autorităților. Codurile CAEN ale operatorilor din domeniu nu au fost incluse în schemele de ajutor de stat inițiate de Guvern.

Toți cei nouă membri fondatori ai României Active, reprezentând World Class, StayFit, Viva Sports Club, SmartFit, Stejarii Country Club, 4Moving, Elite Gym, Lotus Sport, Habit 30 Fitness, s-au angajat să contribuie la creșterea activității sectorului de health & fitness de la o rată de penetrare actuală de 4,2% la peste 7% membri activi din populației române până în 2025.

Asociația oferă servicii și facilitează parteneriatele pentru o gamă largă de organizații și companii, toate angajate în același obiectiv, “Mai mulți români mai activi mai des” și având un rol important în realizarea acestei misiuni.

Platforma online RomaniaActive și Codul de practică RomâniaActive, vor fi lansată în septembrie 2021.

Articolul de mai sus este scris și susținut de RomâniaActive.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »


Setari Cookie-uri