Mierea este un aliment popular nu numai pentru gustul plăcut, ci și pentru numeroasele beneficii pe care le are asupra organismului. Acest aliment a fost utilizat încă din cele mai vechi timpuri, în scopuri alimentare, medicale și cosmetice. Puterea terapeutică a acestui aliment este dată de conținutul de vitamine și minerale, mierea dovedindu-se a fi o alternativă sănătoasă a zahărului.

Mierea de albine are efecte benefice asupra sistemului imunitar, este un aliat puternic împotriva bronșitei și a bacteriilor, îmbunătățește digestia și constituie o sursă de energie. În plus, mierea poate fi utilizată și extern pentru a accelera vindecarea unor răni sau leziuni ale pielii. Unele tipuri de miere sunt bogate în antioxidanți care susțîn o stare de sănătate îmbunătățită și ajută în combaterea radicalilor liberi ce cauzează boli.

Utilizată și în scopuri cosmetice, mierea are beneficii pentru tenul acneic, datorită proprietăților antibacteriene. Este eficientă pentru hidratarea și curățarea tenului, dar și pentru protejarea buzelor în sezonul rece, când acestea sunt expuse riscului de uscare și exfoliere.

Tipuri de miere

Există mai multe tipuri de miere, fiecare dintre ele prezentând o serie de beneficii pentru organism, printre care:

  • mierea de tei: populară pentru proprietățile antiseptice, utilizată pentru reducerea stresului, insomniei, anxietății și pentru ameliorarea simptomelor răcelii și problemelor respiratorii;
  • mierea de salcâm: sursă de energie, efect liniștitor benefic pentru persoanele care suferă de insomnii și anxietate, calmează tusea, are proprietăți antiseptice și rol antiinflamator în afecțiunile respiratorii. De asemenea, favorizează un sistem imunitar și un sistem digestiv sănătos;
  • mierea polifloră: proprietăți terapeutice preluate de la nectarul plantelor medicinale din care este rezultată, are proprietăți antiseptice și calmante, acționează că dezinfectant pentru răni, ameliorează durerile în gât și este utilă în tratarea unor afecțiuni ale sistemului digestiv, respirator, precum și pentru prevenirea cariilor;
  • mierea de răpită: efecte benefice în tratarea afecțiunilor cailor respiratorii, revitalizează epiderma și protejează ficatul;
  • mierea de manuka: proprietăți puternice de vindecare pentru arsuri, tăieturi, înțepături, efect calmant, beneficii antivirale, antiinflamatoare și antioxidante, îmbunătățește digestia, apară organismul împotriva unor afecțiuni și este eficientă în tratarea mai multor bacterii.

Prin ce se diferențiază mierea de manuka de celelalte tipuri de miere?

Mierea de manuka este considerată a fi cel mai puternic antibiotic natural, fiind un tip de miere originar din Nouă Zeelandă. Doar acolo se produce mierea de manuka autentică, prin acțiunea albinelor care polenizează florile arborelui de manuka.

Mierea de manuka este un tip special de miere datorită virtuților medicinale și efectelor terapeutice pe care le înglobează. Această miere a devenit tot mai populară pentru proprietățile sale unice și pentru faptul că reprezintă un remediu naturist în tratamentul mai multor afecțiuni. Calitățile antibacteriene unice ale mierii de manuka se datorează unui compus numit metilglioxal (MGO). Mierea de manuka are utilizare internă, cât și externă.

Ce proprietăți are mierea de manuka?

Mierea de manuka este o miere medicinală cu multiple proprietăți antibacteriene, anti-inflamatorii, antiseptice, antivirale și antifungice. Proprietățile antibacteriene sunt mai puternice în funcție de conținutul de nivelul de metilglioxal. Mierea de la RepublicaBio este disponibilă în toate variantele, cu un nivel de MGO 100+ până la un factor MGO 850+. Eticheta MGO de pe borcanele de miere garantează autenticitatea produsului.

Ce afecțiuni pot fi tratate cu miere de manuka?

Mierea de manuka are o eficientă dovedită în tratarea mai multor tipuri de afecțiuni, fie interne sau externe. Printre acestea se numără:

  • afecțiuni ale aparatului respirator (tușe, bronșită, sinuzita, astm, pneumonie, rinită);
  • probleme gastro-intestinale (indigestie, dureri de stomac, arsuri și aciditate, sindromul colonului iritabil, bacteria Helicobacter Pylori);
  • răni și arsuri ale pielii (zgârieturi, arsuri solare);
  • ten acneic sau ten deshidratat;
  • inflamații la nivelul articulațiilor;
  • sistem imunitar slăbit.

Proprietățile miraculoase ale mierii de manuka influențează în mod pozitiv și sănătatea orală, fiind benefică pentru prevenirea cariilor și acumulării de placă bacteriană. Totodată, este utilizată pentru reducerea sângerărilor gingivale și s-a dovedit a fi eficientă în tratarea simptomelor unor boli gingivale, precum gingivită. Pe lângă proprietățile antibacteriene unice, mierea de manuka pare să fie benefică și pentru obținerea unui somn odihnitor.

Datorită proprietăților vindecătoare pe care și le dovedește în tratamentul unui spectru larg de afecțiuni, mierea de manuka are o eficientă mai mare decât a unor antibiotice, motiv pentru care tot mai multe persoane preferă să introducă acest tip de miere în dietă lor, fie că se confruntă sau nu cu probleme de sănătate.

Sursa foto unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri