Merlotul, cel mai iubit vin din Franța și al doilea cel mai popular vin din lumea. Atunci când ne gândim la Merlot, ne vin în minte doar cuvinte franțuzești, nu este tocmai așa, dar nu ne aflăm nici departe de adevăr.

Merlotul este denumit diferit în funcție de regiunea în care a fost cultivat: în Franța poartă denumirea de Merlan, Bignay, Plant Medoc; în Germania i se spune Merlot Blau, Bigney, Vitraille, iar Bordeleze Belcha este denumirea pe care o poartă în Spania. Merlotul este un soi de struguri care își găsește rădăcinile, într-adevăr, în distinctul Medoc, Franța, dar care se cultiva pe tot globul fiind un soi de struguri cameleonic adaptându-se la orice climat. Regiunea Bordeaux din Franța este renumită pentru cultivarea acestui soi de struguri, iar în țara noastră Merlotul se cultivă mai ales în sudul Olteniei, Moldovei și Munteniei.

Cabernet Sauvignon este soiul cu cea mai largă răspândire în rândul celor cinci varietăți dominante din districtele Medoc și Graves ale regiunii franceze Bordeaux. Acesta își are originea în provincia franceză Gironde. Cabernet Sauvignon și-a căpătat popularitatea, iar consumatorii din Franța l-au clasat pe locul I înaintea Merlotului. În România, Cabernet Sauvignon se cultivă cu precădere în podgoriile Dealu Mare, Odobești, Miniș-Măderat, Murfatlar, iar în Republica Moldova la Purcari. Acesta poartă mai multe denumiri în funcție de regiunea în care se cultivă, de exemplu: Bordeaux, Cabernet, Kaberne Sovinion, Petit Cabernet, Vidure, Petit Vidure sau Marchoupet. Vinul Cabernet Sauvignon a luat naștere cand cultivatorii din sud-vestul Franței s-au gândit să încrucișeze 2 soiuri de struguri: Cabernet Franc și Sauvignon Blanc. Cabernet Sauvignon a devenit popular printre consumatori datorită rezistenței la temperaturi scăzute.

Cabernet Sauvignon și Merlot de la Crama Gîrboiu

Epicentrum Merlot&Cabernet Sauvignon este un cupaj rosu clasic bordolez dintre Merlot și Cabernet Sauvignon maturat 12 luni în baricuri de stejar franțuzesc. Acest vin impresionează cu notele sale primare de mure, coacaze negre și prune. Aromele discrete de vanilie, cuisoare, tabac și cacao sunt elementele care surprind prin diversitate. Vinul este echilibrat cu un corp amplu, taninuri pronunțate și o aciditate pe măsură. Post gustul este lung și savuros ceea ce devine încă un plus în a-l alege.

Bacanta Merlot Barrique este un vin cu adevărat special. La fel ca Bacanta din mitologia greacă, Bacanta noastră și-a însușit misterul și originalitatea. Maturarea în baricuri noi franțuzești și învechirea în sticle scot la iveală notele de cireșe negre și cacao. Condimentele de tuse dulci, aciditatea modică și taninuri moi îl fac un vin corpolent. Bacanta Merlot Barrique este numai bun de a fi savurat de către cunoscători și nu numai, fiind un vin seducător, cu gust plin și aromă puternică de tanin. Opulența cu care surprinde acest vin la prima degustare și fermitatea cu care îți îmbie gusturile la finalul paharului sunt în concordanță și demonstrează că decantarea și-a îndeplinit misiunea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri