Barbatii romani au devenit mai receptivi la produsele de calitate, la calitatea materialelor folosite sau chiar la imaginea brandului. De fapt, intre un costum simplu si unul din categoria designer nu exista doar o diferenta de material sau de model, ci este si o discrepanta intre simplitate si o imagine superioara personala a unui barbat. - - Articol publicat in YourMoney, supliment de business lifestyle editat de Wall-Street
Infatisarea unui om de afaceri are cateva componente care sunt reprezentate de o serie de accesorii care confera un stil propriu: butonii de camasa, acul de cravata, stiloul, portcardul, servieta ori ochelarii, care aduagate unui costum de calitate, dau tinutei o imagine unica. Insa costumul, camasa si cravata sunt elementele vestimentare obligatorii pentru orice om de afaceri care se respecta.

Cu siguranta, felul in care managerii de succes din Romania isi aleg tinutele nu difera foarte mult de obiceiurile oamenilor de afaceri din alte tari ale lumii. Doua fraze sunt importante si de care tin cont barbatii atunci cand isi aleg tinuta: „Haina il face pe om“ si “Un costum bine croit este acela care se potriveste barbatului care il poarta”.

In ceea ce priveste culoarea, negrul a fost si va ramane alegerea care va prima atunci cand vine vorba despre o tinuta de business, insa si alte culori ca marou, gri si albastru ocupa un loc important in criteriile care contribuie la alegerea acesteia.

Chiar daca butonii nu mai sunt la moda, barbatii inca ii poarta pentru a se diferentia de ceilalti. Mai mult, se mai observa o tendinta interesanta: vestimentatia clasica – costum si cravata- incepe sa piarda teren, iar produsele originale si inovatoare sunt la moda chiar in zona “uniformelor de afaceri”.

Pe piata locala, se distinge o categorie superioara a jucatorilor de top ca Damat, Canali sau Zegna, urmata de zona medie dominata de branduri precum Bigotti, Stefanel, Steilmann, Pierre Cardin sau Marks&Spencer.

Primul magazin vestimentar din lantul Damat a fost deschis la finele anului trecut in Capitala, si a presupus o investitie de peste 150.000 euro. Franciza Damat a fost adusa in Romania de omul de afaceri, de origine libaneza, Fadi Nasr, cel care a creat si impus brandul ZIGGO HOUSE.

Magazinul din Bucuresti este unic in toata istoria imperiului vestimentar fiind singura prezenta monobrand, dedicata numai Damat, costumelor barbatesti de clasa business. Ceatiile vestimentare ii apartin lui David Bradshow, cel care a fost 15 ani consultant de stil laVanity Fair, omul care a creat Prada, Miu-Miu sau Jil Sander.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri