Lucrările de la Teatrul de Stat din Constanța au scos la iveală o comoară arheologică: zidul Cetății Tomis. Anunțul a fost făcut de Vergil Chițac, primarul Municipiului Constanța, pe pagina sa de Facebook.

Dragi constănțeni, trăim într-un oraș cu adevărat special. Odată cu lucrările pe care le efectuăm la Teatrul de Stat - Fantasio în vederea eficientizării energetice și consolidării clădirii ce a fost construită la începutul secolului trecut, specialiștii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, sub coordonarea domnului Constantin Băjenaru, au scos la iveală continuarea zidului de incintă al anticului Tomis în foaierul teatrului. Este un moment de o frumusețe și o însemnătate aparte, ce ne va permite să punem în valoare, chiar în clădirea teatrului, bogata noastră moștenire istorică în armonie cu prezentul cultural al Constanței. Aștept cu nerăbdare rezultatul final al reabilitării clădirii și noua înfățișare a acesteia, este mesajul transmis de edil.

Sursa Video: Vergil Chițac/ Facebook

Tomis, Constanța de astăzi, a fost întemeiat cu peste 2.500 de ani în urmă. Tomisul a fost construit de navigatorii și negustorii greci veniți din orașul Milet (Asia Mică), care erau atrași de adăpostul oferit de golful și peninsula formate pe țărmul Mării Negre, precum și de schimbul foarte bun de produse făcut cu căpeteniile populației locale, geții.

Schimbarea numelui oraşului Tomis în Constanţa s-a produs în secolele IV – VII.

Sursa foto: Captură de ecran

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri