Elon Musk, în acest moment cel mai bogat om din lume, și-a vândit și ultima locuință și stă cu chirie într-o casă de lângă sediul SpaceX, pentru a se putea concentra mai bine asupra misiunii de a trimite oameni pe Marte.

Cel mai bogat om din lume, CEO-ul Tesla, Elon Musk, şi-a respectat promisiunea de a nu deţine "nicio casă", vânzându-şi toate cele şapte reşedinţe din California pentru un total de 128 de milioane de dolari şi obţinând un profit estimat la 25 de milioane de dolari, informează luni The Independent, citat de Agerpres.

Musk susţine că promisiunea a venit din dorinţa sa de a se concentra complet asupra misiunii sale de a trimite oameni pe Marte.

Citește și: Elon Musk l-a provocat pe Vladimir Putin la un duel, având drept miză Ucraina

Fosta sa soţie, cântăreaţa Grimes, susţine că acesta este sincer cu privire la obiectivele sale. Într-un interviu recent acordat Vanity Fair, Grimes a declarat că Musk "poate spune multe prostii, dar face ceea ce trebuie".

"Proiectul Marte este greu. Nu există venituri pentru el. Nu există nicio modalitate de a face bani", a declarat Grimes. "Este în beneficiul umanităţii, este periculos şi scump, iar oamenii spun: " (Musk) strânge bani!". Nu, de fapt el cheltuieşte totul pe cercetare şi dezvoltare", a explicat vedeta.

Potrivit cântăreţei, Musk nu "trăieşte ca un miliardar", ci uneori "sub pragul sărăciei". Ea şi-a amintit că a locuit cu acesta într-o "casă foarte nesigură de 40.000 de dolari", în care vecinii îi filmau şi în care a mâncat "unt de arahide timp de opt zile la rând".

Odată cu vânzarea ultimei sale case, Musk locuieşte acum într-o mică locuinţă închiriată în valoare de 50.000 de dolari în apropierea sediului central al SpaceX din Boca Chica, Texas.

Una dintre casele vândute de Musk este fosta reşedinţă a actorului Gene Wilder, starul din "Willy Wonka & the Chocolate Factory" şi "Blazing Saddles".

El a stipulat că va vinde casa doar cu condiţia ca aceasta să nu fie demolată şi să nu-şi "piardă nimic din spirit".

Musk a fost de acord să vândă casa nepotului actorului, Jordan Walker-Pearlman, pentru ca aceasta să rămână în posesia familiei Wilder.

Musk a plătit 6,75 milioane de dolari pentru casă şi a cerut 7 milioane de dolari pentru vânzare, oferindu-i lui Walker-Pearlman un împrumut de 6,7 milioane de dolari pentru ca acesta să-şi poată permite să cumpere reşedinţa.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri