E bistroul boutique al unui bucătar foarte talentat și destul de cunoscut în București, Dragoș Tudoran. L-a deschis în plină pandemie, în toamna târzie a lui 2021. În centrul centrului Bucureștiului, pe Edgar Quinet, chiar în spatele Universității și lângă Universitatea de Arhitectură Ion Mincu.

Are o sală minusculă la parterul șirului de clădiri vechi care continuă, lipite una de alta, din Calea Victoriei, cu Capșa pe colț, până pe Doamnei, și chiar pe Câmpineanu, dacă facem ocolul. Are patru sau cinci mese minuscule, cu câte două scaune. Lipite de o tejghea lungă, dincolo de care sunt bucătăria și barul. Iar la perete mai au câteva banchete rabatabile din lemn, care stau ridicate când nu e nimeni, ca să poți trece. Cu alte cuvinte, un local neo-industrial hipster, cu mare trecere la clientela corporatistă post-boemă.

Nu mi-am dat seama dacă au un meniu fix sau Dragoș Tudoran gătește în fiecare zi altceva, în funcție de inspirația lui și de ce găsește mai bun de cumpărat prin piață. Oricum, cele câteva feluri sunt scrise cu creta pe o tăbliță, însă am avut norocul (sau poate onoarea, fiindcă mă cunoștea?) să-mi propună și ceva ce nu era scris acolo.

Maimuca, așa mic cum este, are totuși o bucătărie fină, creativă, se vede mâna unui bucătar care știe și a văzut multe. Eu am primit ravioli cu king crab, foarte bun, și un miel în foietaj, bun și acela, cu un sos făcut de cineva care știe cum se fac aceste lucruri complicate.

Serviciul e interesant, cheful îți pune mâncarea pe tejghea, în dreptul tău, și tu te ridici de la masă și ți-o iei de acolo. E chiar mai bine așa, pentru că un chelner pe culoarul acela îngust mai mult ar încurca pe toată lumea, decât să-ți facă un serviciu util.

Prețurile sunt surprinzător de mari, dacă te aștepți ca într-un loc atât de mic și de îngust să fie altfel. Cele două feluri de mâncare zise mai sus (cele din poze) m-au costat 300 de lei. Dacă aș fi luat și desert, apă, cafea, un pahar sau două de vin, probabil că aș fi ajuns repede la 500 de lei. Or, 1,000 de lei pentru o masă în doi, nu e ceva foarte des întâlnit în București – și mai ales într-un minuscul bistrou neo-boem, fie el și bobo/ hipster.

Da, Maimuca e un bistrou cu multă personalitate, cu bucătărie creativă, cu un Dragoș Tudoran foarte talentat. Un local în trendul acesta neo-boem, care e pe val acum, însă ramura sa bobo/ hipster, adică pentru post-boemii cu bani destui. Va avea viață bună, sunt sigur, pentru că și în Occident acestea sunt acum localurile la modă și cu cel mai mare succes.

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri