Deoarece compania Chanel respectă sancțiunile aplicate Rusiei, mulți influenceri din acestă țară își distrug în mod ostentativ gențile în semn de protest, iar Kremlinul a intervenit pentru a comenta acest trend patriotic.

Influencerii și VIP-urile din Rusia acuză brandul de lux de ”rusofobie”, scrie Business Insider. ”Dacă Casa Chanel nu ne respectă, noi de ce să respectăm Casa Chanel?”, este întrebarea pe care a pus-o modelul Victoria Bonia pe Instagram, înainte de a se filma în timp ce taie cu foarfeca o geantă produsă de compania franceză.

Bonia este doar una dintre numeroasele vedete din Rusia care au postat pe rețelele sociale clipuri în care își distrug gențile produse de brandul de lux. Chanel a anunțat nu doar că își închide magazinele din Rusia, dar și că face tot posibilul pentru a nu permite vânzarea produselor sale în cazul în care există suspiciunea că ele vor ajunge în Rusia. Sancțiunile UE includ și interzicerea vânzării de produse de lux cu prețuri peste 300 de euro pe bucată către Rusia.

”Nicio geantă, nimic, nu merită iubirea pe care o port Patriei mele. Sunt împotriva rusofobiei, sunt împotriva unui brand care susține rusofobia”, a scris prezentatoarea tv Marina Ermoșkina, care s-a filmat tăindu-și geanta Chanel cu o foarfecă de grădină.

"Chanel e doar un accesoriu, care la un moment dat s-a decis să îmi umilească poporul, compatrioții, să discrimineze pe baze etnice, ceva ce nu voi tolera. Cel mai important lucru sunt principiile - nu e important ce ții în mână, ci ce ai în suflet”, a scris ea.

Nu e important ce ții în mână, ci ce ai în suflet.

Marina Ermoșkina, prezentatoare TV

Situația a fost comentată chiar și de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova. ”Mai mulți bloggeri au relatat că magazinele oficiale Chanel din alte state au refuzat să le vândă produsele lor unor cetățeni ruși”, a scris Zaharova, acuzând o campanie rusofobă împotriva Rusiei.

Zaharova a redeschis problema colaborării lui Coco Chanel cu ocupanții naziști ai Franței în anii '40, spunând că aceasta e o tradiție a companiei care rămâne puternică și în ziua de azi. ”Casa Chanel s-a reîntors la origini și la susținerea acordată de creatoarea sa nazismului”, a scris purtătorul de cuvânt al diplomației Kremlinui, sugerând că Chanel s-ar opune ”denazificării Ucrainei”, scopul declarat al invaziei declanșate de forțele rusești.

Într-un comunicat trimis Business Insider, ca reacție la protestele influencerilor, Chanel a precizat că nu face altceva decât să respecte „toate legile aplicabile”, inclusiv aplicarea de sancțiuni, astfel încât le solicită clienților să facă dovada că nu au domiciliul în Rusia.

Sursa foto: Instagram / victoriabonya

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri