Cel mai vechi vin din Europa ar fi fost descoperit recent în nordul Greciei, în Philippi. Anunțul a fost făcut de Universitatea de Istorie și Arheologie din Salonic.

Universitatea a venit cu dovezi care demonstrează că producerea și consumarea vinului sunt originare din Grecia preistorică, scrie Greek Reporter.

Mii de boabe de struguri, dar și tescovină, străvechi, au fost găsite de arheologi într-un vas, în ruinele unei clădiri din situl neolitic Dikili Tash din apropierea anticului oraș Philippi. Ele s-au păstrat din cauza unui incendiu care a avut loc în jurul anului 4300 î.Hr.

Departamentul de Arheologie al Universității Aristotel din Salonic efectuează cercetări arheobotanice de douăzeci de ani. Cercetarea a început prin folosirea flotației, o tehnică de prelevare de probe arheobotanice în care probele de sol din situl arehologic sunt plasat într-un rezervor de flotație umplut cu apă (asemănător cu o sită de cernut făină). Solul se dizolvă până când doar fragmente de plante și alte materiale rămân la suprafață.

„Mii de litri de sol au fost prelucrați prin metoda flotației și o varietate de situri arheologice au fost deja sau sunt cercetate arheobotanic. Mulțumită muncii depuse la Universitatea Aristotel din Salonic, aceste date, adesea neglijate de cercetare, oferă o mulțime de informații despre organizarea socială și economică din nordul Greciei, activitățile zilnice ale oamenilor, agricultura și practicile lor agricole, precum și activități simbolice specifice din mileniul VII până în mileniul I î.Hr.”, a declarat Sultana-Maria Valamoti, profesor de Arheologie Preistorică.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri