Una din placerile gradinaritului o reprezinta cumpararea de unelte, fara de care pasiunea nu ar putea fi pusa in practica. Si cum gadgeturile si tentindele de lifestyle patrund in tot mai multe domenii, oferta nu a intarziat sa apara si in ceea ce priveste gradinaritul
Orice hobby are si o importanta latura de mandrie. Filateristii se mandresc intre ei cu colectii sau exemplare rare de timbre, colectionarii de diferite obiecte de asemenea. Evident, aceeasi situatie este intalnita si in gradinarit. Aspectul gradinii, plantele si florile acestora precum si ustensilele pot fi la fel de usor elemente cu care sa te lauzi in fata celor care impartasesc aceeasi pasiune.

Inovatiile tehnologice au aparut si in ceea ce priveste uneltele de gradinarit. Spre exemplu manusile speciale proiectate si produse de Bionic Glove. Motto-ul companiei este “mainile tale sunt cea mai pretioasa unealta pe care o detii”, rezultatul acestuia fiind mai multe serii de manusi speciale pentru jucatorii de golf, baseball sau pentru cei care muncesc in constructii si manevreaza diferite unelte.

Compania a dezvoltat si patru colectii pentru gradinarit: Classic, Elite, Rose si X-Wear. Toate au fost proiectate avand in vedere miscarile mainii realizate in timpul lucrului in gradina si luandu-se in calcul formele uneltelor folosite. Potrivit specialistilor Bionic Glove, manusile reduc gradul de uzura al muschilor mainii, fiind proiectate in asa fel in cat sa urmeze miscarile oaselor si ligamentelor palmei umane.

In plus, obiectele pot fi tinute mai bine in mana datorita materialului din care sunt realizate manusile (piele de oaie sau de capra), acestea fiind proiectate in asa fel in cat sa reduca chiar si senzatia de greutate a unui obiect voluminos. Pretul unei perechi variaza intre 40 si 45 de dolari.

Gradina de pe masa

Pentru cei care nu au spatiul necesar pentru o gradina, locuind intr-un bloc de locuinte, AeroGrow International Inc a dezvoltat una din cele mai interesante oferte din ultima perioada. Este vorba de gradina portabila denumita AeroGarden. Aceasta este practic o mini-gradina care creste intr-un suport special, de marime comparabila cu a unui cuptor cu microunde.

Tot ce trebuie sa faca un proprietar pentru a avea o gradina proprie de rosii, capsuni, ardei iuti sau salata, este sa puna semintele speciale si apa in dispozitiv. Potrivit producatorului, timpul minim care trebuie acordat gradinii in miniatura este de cateva minute pe luna. Plantele vor creste indiferent de gradul de lumina naturala datorita proiectorului special de lumina incorporat in dispozitiv.

AeroGarden a primit numeroase distinctii anul trecut, frunzele de salata sau ardeii iuti fiind comestibile si fara ingrasaminte chimice, dupa cum au demonstrat testele efectuate in cadrul concursurilor in care a participat “gradina de bucatarie” - dupa cum mai este aceasta denumita. Dispozitivul poate fi deocamdata achizitionat numai in SUA si Canada, dar prin reselleri poate fi gasit si in Europa. Pretul unui dispozitiv poate ajunge la 200 de dolari in timp ce un set de seminte costa aproximativ 30 de dolari.

Kinsman a proiectat de asemenea mai multe unele care sa faca gradinaritul cat mai placut, produse care pot fi vizionate pe site-ul companiei. De asemenea, Rosemania este o alta optiune demna de luat in seama, fie ca este vorba de pulverizatoare pentru gradina sau clesti si parasolare. Dupa cum spun si cei de la Kinsman, “anul acesta este vremea sa te inconjori cu flori, sa atragi fluturi si pasari in gradina ta, sa te relaxezi si sa te bucuri!”.

Cititi si Gradina visurilor tale
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri