Peste 30.000 de turiști români sunt așteptați pe litoralul românesc pentru vacanța de 1 mai. Cu această ocazie, un român a plătit 4.000 de lei pentru o vacanță de două persoane, pentru cinci nopți, cu acces la spa, la un hotel de patru stele din Eforie Nord. Aceasta este cea mai scumpă vacanță vândută de către touroperatorul Litoralulromânesc.ro.

Pentru weekendul de 1 mai, cei mai mulți turiști români caută pachete care includ cazare și mic dejun, potrivit datelor furnizate de touroperator, la solicitarea Wall-Street.

Totodată, având în vedere că din 9 martie, România a renunțat la toate restricțiile COVID, operatorii de la malul mării estimează că vârful sezonului, adică luna august, va fi plin de turiști români.

”Cert este că, potrivit rezervărilor pe care le avem până în acest moment pentru vară, cele mai aglomerate stațiuni vor fi Eforie Nord și Mamaia, acest lucru fiind explicabil și prin prisma faptului că aici se află foarte multe unități de cazare pentru toate buzunarele și preferințele”, a declarat Ionuț Nedea, CEO Litoralulromânesc.ro.

În plus, Nedea precizează că plaja lărgită din Mamaia nu mai este o problemă pentru turiștii români, deoarece operatorii au voie acum să amenajeze plajele, respectiv să instaleze șezlonguri și umbrele de soare.

Perioade de reduceri pentru vacanțele pe litoral

Reducerile oferite sunt un criteriu de bază în alegerea vacanțelor. În acest sens, pentru litoralul românesc se pregătesc următoarele:

  • programul Înscrierii timpurii pentru litoral se prelungește până la finalul lunii mai, cu reduceri de până la 45%,
  • ofertele pentru minivacanța de Rusalii (10-14 iunie),
  • ofertele Start Summer din programul Litoralul pentru toți.

Cele mai noi hoteluri în care se pot caza românii la mare

Întrebar care sunt cele mai noi hoteluri pe care le are în portofoliu, Ionuț Nedea a menționat următoarele:

  • Atmosphere Eforie Nord- hotel de trei stele, finalizat în 2022,
  • Bacolux Eforie Nord- hotel de patru stele, renovat între 2021- 2022,
  • Amaris Eforie Nord- hotel de trei stele, inaugurat în 2022,
  • Novus Eforie Nord- hotel de trei stele, inaugurat în vara lui 2021,
  • Mojo Eforie Sud- (fostul Hotel Măgura), renovat complet în 2022 și reclasificat la patru stele.

În plus, în stațiunea Eforie Nord, Hotelul Belvedere a fost renovat și reclasificat la 4 stele, iar Hotelul Union a adăugat un corp de clădire nou, clasificat la 4 stele, care include piscină și spa center. În stațiunea Mamaia, Hotelul Unirea a fost renovat și reclasificat la 3 stele.

Operatorii din turism de la Marea Neagră se pregătesc pentru deschiderea sezonului estival 2022, cu peste 100 de unități de cazare gata să-și primească oaspeții în weekendul de 1 mai, arată datele centralizate de turoperatorul Litoralulromanesc.ro. Potrivit rezervărilor făcute până în acest moment, gradul de ocupare a hotelurilor care au lansat pachete speciale pentru minivacanța de 1 mai este, în medie, de 80%, stațiunile Mamaia și Costinești urmând să fie cele mai aglomerate la finalul acestei săptămâni.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri