Turcia este una dintre destinațiile turistice caracterizate de resorturi de lux, cu acces la plajă proprie și o multitudine de activități. Am vizitat și noi câteva din Antalya și iată unde v-ați putea caza în vacanța din această vară.

TUI Magic Life

Resortul de cinci stele, care se întinde pe o suprafață de 12,5 hectare, arată ca un oraș în oraș (ca toate resorturile turcești, de altfel). De la Aqua Park, la piscine, spa, spații de joacă extinse și chiar și un coafor, TUI Magic Life din stațiunea Belek, Antalya, este potrivit atât pentru familiile cu copii, cât și pentru cupluri (au zone separate doar pentru adulți).

Referitor la activitățile pentru copii, acestea implică sporturi de apă (înot, caiac, family banana) sau acțiuni cu diferite jocuri cu traineri (angajați din Brazilia sau Ucraina). Însă ceea ce ne-a atras atenția este faptul că, la TUI, pachetul de all inclusive achiziționat aduce acces gratuit la aceste activități, care, de regulă, nu sunt acoperite.

Circa 120 de activități sunt programate pe zi, pe grupe de vârstă, echipa de entertainment numărând 36 de angajați.

Hotelul a fost renovat chiar înainte de debutul pandemiei, investindu-se anual între 500.000 și 1 milion de euro în modernizarea acestuia (îmbunătățiri la nivelul camerelor, cum ar fi schimbatul saltelelor, spre exemplu).

TUI Magic Life dispune de 594 de camere spațioase, cu pat matrimonial sau paturi twin, putând caza un total de 1.500 de turiști, iar echipa totală este formată din 424 de angajați, ajungând la 600 în plin sezon.

De menționat este faptul că mâncarea este servită tip bufet suedez, dar turiștii nu își pot lua mâncarea singuri, ci trebuie să aștepte angajații hotelului. Doar aparatele de cafea sunt poziționate astfel încât turiștii să se poată servi. Această măsură a rămas din vremea pandemiei și este comună aproximativ tuturor resorturilor din Turcia, cel puțin până la noi infomații din partea autorităților.

Turcia este așteptată să anunțe marea relaxare, așa cum Grecia a făcut-o deja.

În prezent, în Turcia, masca de protecție este la nivel de recomandare în aer liber, dar trebuie purtată în spațiile aglomerate și cele închise, mai ales în magazine.

Un sejur la TUI poate pleca de la 705 euro de persoană.

Resortul Gural Premier

Din nou, un resort de cinci stele, Gural este un hotel cu o bogată arhitectură, care te induce în lumea mini-vilelor. De fapt, resorturile de aceste dimensiuni implică un număr de vile, camerele din acestea fiind puse la dispoziția turiștilor (spre exemplu, Vila 7, camera 367).

În plus, dacă drumul de la recepție la cameră vi se pare prea lung, transportul vă este asigurat de mașinuțele de golf.

Față de TUI, Gural este un hotel de lux, însă tinde către un lux clasic, în care se pune accentul pe arhitectură, așa cum am menționat mai sus.

De menționat este și faptul că toate camerele de la Gural au acces direct la piscine, iar, spre deosebire de TUI, aici turiștii își pot pune singuri ce feluri de mâncare doresc, ca la un ”împinge tava” clasic.

Okay Topal, reprezentantul Departamentului de Vânzări și Marketing al hotelului, a precizat că la Gural vin turiști din Serbia, Germania, Belgia sau Olanda.

”Anul acesta va fi unul bun pentru sezon, dar nu vom atinge cifrele din 2019. Estimez o scădere de 20% față de 2019. Trebuie să fim realiști și să ne raportăm la situația actuală”, a declarat acesta.

Nu în ultimul rând, Gural este unul dintre hotelurile din Turcia care nu acceptă turismul de afaceri. Proprietarii acestuia susțin că unitatea de cazare a fost concepută pentru vacanțe și relaxare, nu pentru muncă.

Gural are 568 de camere, de care se ocupă circa 600 de angajați (numărul lor poate ajunge la 750 în plin sezon).

Un sejur la Gural pornește de la 870 de euro de persoană.

MAXX Royal

Am lăsat superlativul luxului, dacă putem numi așa, pentru final. MAXX Royal este un resort de cinci stele (cu plus(, un hotel pentru oamenii care își permit să dea chiar și 10.000 de euro pentru o noapte de cazare.

Resortul datează din 2011, iar vestea bombă este că acesta va fi renovat complet începându cu luna noiembrie. Practic, va fi păstrată doar structura clădirii, iar toate celelalte facilități vor căpăta un nou contur.

Potrivit lui Engin Keskin, Marketing Manager, conceptul noului hotel nu a fost încă bine definit, motiv pentru care nici valoarea investiției nu este cunoscută.

”Turiștii care ne calcă pragul sunt premium și au anumite așteptări. Ne-au transmis feedback-ul lor, iar noi vom ține cont de modificările și de noutățile pe care aceștia vor să le găsească aici”, a declarat acesta.

Reconstrucția ar urma să aibă loc între lunile noiembrie 2022 și iunie 2023.

În prezent, hotelul are 506 camere, urmând ca numărul acestora să scadă la circa 430, după renovare, deoarece proprietarii doresc un alt standard în materie de lux.

Turiștii care se cazează la MAXX Royal provin din Rusia, Albania, Germania, Olanda, dar și România. Cât despre războiul din Ucraina, acesta le-a adus o scădere, dar au recuperat-o printr-o colaborare cu Israelul, spune Keskin.

Nu în ultimul rând, resortul dispune și de o ciocolaterie, printre altele, unde puteți încerca cele mai inedite tipuri de ciocolată, într-o mulțime de forme, gusturi și culori.

Resortul se întinde pe 100 de hectare, iar în 2021 au avut 700 de turiști români cazați (sportivi și afaceriști). Pentru 2022, se așteaptă la 900 de români, numărul atins în 2019.

Cazarea la MAXX Royal pornește de la 2.123 euro/persoană/7 nopți all inclusive, pachet cu toate taxele.

Resortul Cullinan

Cullinan este un resort care se va deschide la 1 iunie 2022, și, deși este un șantier, reprezentanții acestuia pariază pe o deschidere totală în mai puțin de o lună.

Ceea ce este de remarcat la acest resort și ceea ce îl diferențiază de MAXX, spre exemplu, este terenul de golf imens de care dispune.

Cullinan va avea 600 de camere duble, care pot susține maximum 1.800 de turiști, și zece vile, de două tipuri:

  • opt Exclusives: au trei dormitoare și se pot caza maximum opt persoane,
  • două Cullinan: au patru dormitoare, se pot caza zece persoane.

Resortul se întinde pe 70 de hectare, având și 800 de metri de plajă. Echipa care se va ocupa de resort va număra circa 1.300 de angajați.

Investiția în întreg resortul a costat aproape 300 de milioane de euro.

De asemenea, va conține șase restaurante a la carte, dintre care unul va fi deschis 24/7, 19 baruri și alte două baruri care vor funcționa non-stop.

Surpriza mare vine din faptul că resortul are deja rezervări pentru 15 camere pentru luna august a acestui an.

Cazarea la Cullinan pornește de la 1.293 euro/persoană, all inclusive, toate taxele.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri