O eclipsă totală de lună va avea loc în noaptea de 15 spre 16 mai, ce va putea fi observată și din România. Pentru scurt timp, Luna va deveni roșie. Fenomenul va marca prima eclipsă totală de Lună din acest an. La ce oră va fi vizibilă în țara noastră?

Eclipsă totală de lună. Când va avea loc în România

Eclipsa se va produce în dimineața zilei de 16 mai și va începe chiar în noaptea de 15 spre 16 mai. Luna începe să intre în penumbra Pământului la ora 04:31. Primele străluciri pe discul Lunii le vom putea vedea după ora 05:28, când astrul va începe să intre în umbră. În acel moment, partea din stânga sus a Lunii va începe să-și schimbe culoarea.

eclipsa luna 16 maiSursa foto: Facebook /Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

În București, Luna va apune după 20 de minute, adică la ora 05:48. Din păcate astrologii au transmis că faza maximă a fenomenului, adică totalitatea, nu va putea fi vizibilă din România, întrucât Luna se va afla sub orizont.

Pentru a vedea fenomenul trebuie să găsiți un loc de unde se vede apusul Soarelui. Priviți Luna începând cu ora 4:31 și veți vedea cum în următoarea oră discul ei va deveni mai puțin strălucitor, începând cu partea de stânga-sus.

Observatorul astronomic Amiral Vasile Urseanu

Totodată, eclipsa va fi greu de văzut pentru că începe când Luna se află foarte aproape de orizont, la 10 grade înălțime. Apoi, pe parcursul eclipsei, Luna se va apropia de orizont și ca apune înainte să intre total în umbră.

Ce faze va avea eclipsa totală de Lună. Orele de vizibilitate pentru România

  • ora 04:31 - începutul eclipsei
  • ora 05:28 – Luna intră în umbră (apune la ora 5:48 la București)
  • ora 6:28 – începutul totalității (Luna este sub orizont)
  • ora 07:11 – maximul eclipsei (Luna este sub orizont)
  • ora 07:53 – sfârșitul totalității (Luna este sub orizont)
  • ora 08:54 – Luna iese din umbră (Luna este sub orizont)
  • ora 09:51 – sfârșitul eclipsei (Luna este sub orizont)

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri