Temperaturile ridicate au devenit o problemă din ce în ce mai pregnantă, mai ales pentru țările care se bucură de un număr generos de turiști. Italia, spre exemplu, se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani. Iată ce măsuri ar putea fi luate în peninsulă.

După luni fără ploi abundente, nordul Italiei se luptă cu cea mai mare secetă din 1952. Râul Po, cel mai lung din Italia, atinge un nivel record al apei.De asemenea, Arno, care curge prin Florența și furnizează apa de la robinet, și Tibru, care trece prin Roma, au apă la jumătate din nivelurile normale pentru iunie, relatează Euronews.com.

Măsuri pentru protecția turiștilor

Deși nu sunt restricții în Italia în vederea numărului de turiști, având în vedere temperaturile peste medie, călătorii ar trebui să fie atenți la măsurile ce ar putea fi impuse în acest sens.

Regiunile nordice, precum Lombardia, Piemontul, Veneto și Emilia Romagna, iau în considerare măsuri de raționalizare a apei care ar permite utilizarea acesteia doar pentru activități esențiale. Măsura ar putea duce la interzicerea umplerii piscinelor.

În Villorba, o municipalitate din regiunea Veneto, locuitorii nu au voie să ude grădinile, să spele mașinile sau să umple piscinele între orele 6:00 și 23:00. Interdicția este în vigoare până pe 30 septembrie.

Unele consilii locale evaluează o restricție privind utilizarea apei pentru fântâni și parcuri acvatice. Asociația parcurilor de distracții din Italia a sugerat utilizarea apei de mare filtrate la atracțiile din apropierea coastei. Alte parcuri pot fi forțate să se închidă.

În plus, măsurile de urgență ale Romei pot duce la oprirea fântânilor publice, așa cum s-a întâmplat în timpul unei secete din 2017.

În cazul în care raționalizarea apei va intra, rezervele de apă potabilă vor fi suspendate în timpul nopții.

Cât timp va mai dura seceta

Alarmele continuă să crească, deoarece seceta nu dă semne de scădere. Vara este prognozată a fi caldă, cu precipitații reduse, iar nivelul apei râului Po continuă să scadă.

Restricțiile introduse în următoarele câteva zile probabil vor rămâne în vigoare câteva săptămâni, poate chiar toată vara.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri