Un pod istoric din Rotterdam nu va mai trebui să fie demontat pentru a permite trecerea unui iaht de lux al miliardarului american Jeff Bezos, fondatorul grupului Amazon, care, potrivit presei, ar fi construit în această perioadă în acest oraş olandezl

Constructorul naval Oceanco le-a transmis autorităţilor locale că nu va depune o cerere pentru demontarea parţială a podului Koningshaven, după puternicele reacţii negative ale opiniei publice, a declarat un purtător de cuvânt al Administraţiei portuare din Rotterdam, scrie Agerpres.ro.

Planurile prin care o secţiune din acest pod cu o vechime de aproape 100 de ani ar fi urmat să fie demontată pentru a face loc iahtului de lux i-a iritat profund pe locuitorii din Rotterdam, iar pe reţelele de socializare au apărut apeluri prin care localnicii erau îndemnaţi să "bombardeze" ambarcaţiunea cu ouă stricate.

Cotidianul Trouw a raportat că reprezentanţii constructorului naval s-au temut de posibile acte de vandalism şi acesta este motivul pentru care au renunţat să mai depună o astfel de cerere. Compania, specializată în construirea unor ambarcaţiuni de lux, nu a dat curs invitaţiei de a face declaraţii pe această temă. Deocamdată nu sunt cunoscute nici gradul de finalizare a iahtului, nici felul în care acesta va putea să treacă prin zona podului Koningshaven pentru a ajunge în largul mării.

Iahtul de agrement trebuia să fie finalizat şi lansat la apă în această vară. Însă podul olandez, ce are o înălţime de 46 de metri şi este cunoscut şi sub denumirea populară "De Hef", îi stă în cale. Secţiunea mediană mobilă a podului ar fi trebuit să fie demontată pentru a permite trecerea iahtului şi să fie, apoi, restaurată.

Iahtul cu trei catarge este în prezent construit într-un şantier din apropiere de Rotterdam şi are un cost estimativ de 430 de milioane de euro.

Koningshavenbrug, un fost pod feroviar construit deasupra fluviului Meuse (Maas, în limba olandeză - n.r.), a fost inclus în categoria construcţiilor protejate. Este un pod basculant, întrucât secţiunea sa mediană poate fi ridicată pentru a permite trecerea navelor. Trenurile nu mai circulă pe acest pod din Rotterdam din anul 1993.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri