Chicecream, cel mai important producător de înghețată premium din China, a lansat înghețata care nu se topește – dar reacțiile nu au fost pozitive.

Compania chineză, poreclită ”Hermes al înghețatei” pentru produsele sale de lux, a postat mai multe clipuri pe rețelele sociale cu noul său model de înghețată, în care demonstrează cum aceasta nu se topește. Într-unul din materialele video se poate vedea cum înghețata rezistă o oră într-o cameră unde temperatura atinge 31 de grade; în altele, cum este arsă cu bricheta, și totuși nu curge.

Clipurile au adunat în jur de jumătate de miliard de vizualizări, scrie Times, iar reacțiile nu au fost deloc pozitive. Majoritatea utilizatorilor chinezi au acuzat compania că a introdus în rețete aditivi periculoși, cu toate că în campaniile sale, care deseori folosesc influenceri, Chicecream susține că utilizează doar ingrediente naturale și proaspete.

Reporterii Times din Beijing au vrut să verifice veridicitatea clipurilor și au apropiat înghețata - cu aromă de cocos sărat - de flacăra de la aragaz. Tot ce s-a întâmplat a fost că s-a prăjit un pic, însă nu s-a topit.

Chicecream a dat asigurări că nu folosește nicio substanță interzisă și că toate produsele sale respectă regulile de siguranță alimentară în vigoare. De asemenea, un oficial din domeniul siguranței alimentare a confirmat că nu există nicio încălcare.

Cât costă înghețata care nu se topește

Compania, lansată acum 4 ani în Shanghai, se promovează ca o alternativă chineză la branduri occidentale ca Magnum sau Haagen-Dasz. Produsele Chicecream au prețuri începând de la 13 până la 66 de yuani (în jur de 50 de lei) – în condițiile în care venitul mediu disponibil pe adult în China este de 35.128 de yuani, dar sub 19.000 de yuani în mediul rural.

Sursa foto: 齐鲁晚报·果然视频 / YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri