Cafenelele Starbucks din Federația Rusă vor fi cumpărate în cursul lunii iulie de o asociere între doi oameni de afaceri pro-Putin și un faimos rapper rus – și el tot pro-Putin. Este vorba de Timati, care a ajuns și în topurile din România acum mai bine de zece ani cu piesa ”Welcome to St. Tropez”.

Cafenelele Starbucks din Federația Rusă vor fi cumpărate în cursul lunii iulie de o asociere între doi oameni de afaceri pro-Putin și un faimos rapper rus – și el tot pro-Putin. Este vorba de Timati, care a ajuns și în topurile din România acum mai bine de zece ani cu piesa ”Welcome to St. Tropez”.

Potrivit Meduza.io, Starbucks va vinde toate cafenelele din Rusia către Timati (Timur Iusunov), asociat cu patronul de restaurante Anton Pinski și senatorul Arsen Kakonov (fostul lider al republicii Kabardino-Balkaria, miliardar și susținător al lui Puțin). Discuțiile ar fi început din martie și se vor finaliza în iulie.

Citește și: Exodul marilor companii din Rusia. Occidentalii renunță fără să clipească la operațiunile din țara lui Vladimir Putin

Rușii nu vor avea voie să folosească brandul, produsele și tehnologiile Starbucks, ci doar spațiile comerciale. La momentul declanșării războiului din Ucraina, în Rusia erau 130 de cafenele Starbucks, care reprezintau mai puțin de 1% din veniturile anuale ale companiei. Toate au fost închise în martie, iar în mai lanțul de cafenele a anunțat că va ieși din Rusia, dar își va plăti cei aproape 2.000 de angajați ruși vreme de șase luni.

Cine este Timati, rapperul care preia Starbucks Rusia

Timati, fiul unui prosper om de afaceri rus, s-a lansat în anii 2000 și a avut colaborări cu artiști de talia lui Snoop Dogg sau Busta Rhymes – deși presa tabloidă scrie că a plătit pentru ele. În 2011 a ajuns în topurile internaționale, inclusiv în cele din România, cu hitul "Welcome to St. Tropez".

Timati are propriul său brand – ”Black Star” – care include o colecție realizată în colaborare cu Armata Rusă, cu toate că nu a fost recrutat, fiind considerat ”instabil psihic” din cauză că are tatuaje. Rapperul este însă cunoscut ca un susținător al lui Vladimir Putin și al politicilor agresive ale acestuia pe plan intern și extern.

Putin and Timati

De pildă, a cântat în martie 2022 la un concert care aniversa anexarea Crimeei și susținea invazia din Ucraina. Una dintre piesele lui Timati are, de altfel, refrenul ”cel mai bun prieten al meu e președintele Putin”. De asemenea, rapperul s-a filmat împreună cu liderul cecen Ramzan Kadîrov, alt susținător faimos al Kremlinului.

Тимати на Big Love Show 2018 в СПб

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri