Teatru, muzică și mâncare bună sunt doar câteva dintre aspectele care definesc evenimentele din acest weekend. Iată unde puteți ieși în oraș în acest final de săptămână.

Stagiune Muzicală Estivală

Începând din acest weekend, au loc concertele din seria „Stagiunii muzicale estivale”.

Acestea au loc în Parcul Alexandru Ioan Cuza, la foișorul de piatră din capătul aleii principale (zonă de acces: intersecția străzilor Baba Novac și Câmpia Libertății), în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, din perioada 22 iulie -18 septembrie 2022, între orele 20:30 – 21:30.

Stagiunea muzicală estivală în aer liber, eveniment cultural-artistic ajuns la ediția a XVII-a, este un eveniment dedicat tuturor locuitorilor Sectorului 3, cărora li se oferă posibilitatea de a asculta muzica preferată într-un cadru plăcut, pe perioada verii, venind în completarea celorlalte evenimente cultural-artistice şi educative organizate de Primăria Sectorului 3.

Accesul spectatorilor la concerte este liber.

Sursa Foto: Primăria Sectorului 3

Mexican Summer

Evenimentul are loc la Mussicana, un local aflat în Buftea, la câțiva kilometri de București.

De joi până duminică, între orele 12:00-22:00, vă așteaptă DJ-ul cu muzică bună și mâncăruri precum:

  • Taco Sicario,
  • Taco Pistolero,
  • Taco Militante,
  • Taco Pack,
  • Buritto Sicario,
  • Buritto Pistolero,
  • Buritto Militante.

Intrarea este liberă, dar aveți nevoie de rezervare (0766 339 609).

Festivalul Turcesc

Anatolian Food Fest se întoarce în București.

Din 22 iulie până pe 24 iulie, în Parcul Tineretului, intrarea Șincai, din București, veți găsi bunătăți tradiționale turcești precum:

  • baclava,
  • lahmacun,
  • cataif,
  • cafea la nisip,
  • înghețată turcească,
  • diverse feluri de kebab, din mai multe regiuni ale Turciei.

Mai mult de atât, cântăreți și dansatori vor urca pe scena festivalului pentru a vă oferi un spectacol pe cinste.

Picnic, muzică, cinema la Grădina Botanică

Weekend Sessions revin pe 23 și 24 iulie cu seri cu picnic, sesiuni de jazz, poezie contemporană, muzică clasică, pop indie, artiști locali, regizori tineri, cinema în aer liber, ateliere, yoga, mindfulness, wellness space, cortul terapeutic, expoziții, târg, antreprenori locali, sesiuni de lectură, lansări culturale, performance, explorare, descoperiri, invitați speciali, parteneri culturali, întâlniri, dar și natură urbană.

Puteți participa la Weekend Sessions pe Șoseaua Cotroceni, nr. 32, de la 16.00 la 21.00. Un bilet costă 40 de lei, iar copiii sub 12 ani au intrarea gratuită.

Comedia „Viață conjugală (a)normală”

Teatrul Roșu vă invită la comedia „Viață conjugală (a)normală”, regia Marius Gîlea, cu Maria Radu și Marius Gîlea.

Doi tineri se iubesc la nesfârșit, se iubesc înfiorător, se iubesc ca nimeni altcineva. Nimic nou până aici. Dar ce se întâmplă cu cei doi după douăzeci de ani? Deja devine interesant! Viața trece peste ei și vedem ce „beneficii” aduce odată cu ea.

Festivalul Internațional Vară Magică

Între 6 iulie și 31 august, la ora 19:30, Ateneul Român va găzdui Festivalul Internațional Lanto Vară Magică ce a ajuns la ediția a XI-a.

Publicul se va putea bucura de 9 concerte speciale, cu orchestre de-a dreptul magice, ce vor aborda lucrări ale marilor compozitori precum Beethoven, Strauss, Bach și mulți alții.

Biletele pot fi achiziționate de AICI.

REWIND DISCO HIT

REWIND DISCO HIT, unul dintre show-urile explozive care readuc în actualitate amintirea celor mai reușite party-uri va avea loc pe 23 iulie, la Arenele Romane din București. Cine nu recunoaște melodiile legendare „Hands up” sau „One way ticket” interpretate de Eruption feat. Precious Wilson sau „Tu es Foutu”, „In-Tango” ale celebrei In-Grid și ”Kallimba de Luna” a faimosului Tony Esposito sau câți dintre voi nu ați dansat vreodată rimturile muzicii disco pop-dance din perioada anilor ‘70-‘90?

Numeroși artiști internaționali din anii de glorie ‘70/’80/’90, dar și nume titrate ale scenei muzicale actuale, vor da startul ediției REWIND DISCO HIT din acest an prin concerte susținute pe scena Arenelor Romane din București.

Piața Țărănească și Meșter(Ești)

Asociația Urban Events vă invită de vineri, 22 iulie, până duminică, 24 iulie 2022, între orele 10:00-19:00 la Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești)! organizat în curtea interioară a muzeului Național al Țăranului Român din București.

Intrarea este liberă. Accesul se face prin strada Monetăriei, numărul 3.

Meșteri populari și artizani din toate colțurile țării vor fi prezenți cu icoane, obiecte din lemn, țăsături, ii, decorațiuni, ceramică tradițională, costume tradiționale, bijuterii din lemn, sticlă de Murano, pietre semiprețioase, mărgele, hainuțe și jucării pentru copii, săpunuri și cosmetice naturale, pictură pe ceramică, artă sacră, costume tradiționale gorjenești cu găitane de la Gornovița, trandafiri, plante aromatice, arbuști și multe altele.

Anticarii aduc costume populare din Muscel, Bucovina, Banat, Mehedinți, mobiler țărănesc, lăzi de zestre, blidare, unelte țărănești, ceramică veche, covoare țesute în război, paftale și icoane vechi, ștergare și fețe de masă, porțelan, cărți, monede, mobilă, bijuterii, patefoane și diverse obiecte de colecție.

Art Safari la Muzeul Tehnic

Art Safari anunță un nou parteneriat cu un muzeu național, după ce recent a găzduit Săptămâna Antipa. De data aceasta, Muzeul Tehnic, creat în urmă cu mai bine de un secol, aduce câteva exponate faimoase în Palatul Dacia-România (Lipscani, 18-20), între 21 și 31 iulie.

Machete ale unor aparate de zbor, printre care și cea a navetei spațiale COLUMBIA, un costum de astronaut, celebra motoretă Carpați, o bicicletă de acum 150 de ani și alte invenții pot fi văzute în Centrul Vechi.

În același timp, Art Safari împrumută o parte dintre operele-vedetă în Muzeul Tehnic (Strada General Candiano Popescu, nr. 2, Parcul Carol - București). Arta lui Felix Aftene și a Irinei Dragomir se alătură machetei primului avion cu reacție din lume conceput de Henri Coandă și macazului cu ac și inimă de lemn, în Parcul Carol.

Printre exponatele Muzeului Tehnic prezente la Art Safari:

  • Aparatul portativ de zbor brevetat de Justin Capră și Ion Munteanu în 1958, numit și „rucsacul zburător”; funcționa pe baza unui combustibil special, un amestec de alcool și oxigen, ce producea o putere îndeajuns de mare încât să ridice și să propulseze un om;
  • Electroscuterul OROLES realizat de Justin Capră în anul 1980 – numit „rege dac”, cântărește doar 65 kg, are greutatea sursei de 70 kg, o viteză medie de 27km/h și o autonomie de 90 de kilometri, până la încărcarea bateriei;
  • Macheta unei locomotive cu abur - Motorul cu abur a fost folosit intens de la începutul secolului al XIX-lea, până la mijlocul secolului al XX-lea. Cu toate că au existat progrese în ceea ce privește motoarele cu abur, acestea au fost înlocuite ulterior de motoare diesel și electrice. În prezent, acest tip de locomotive mai sunt folosite pe linii istorice;
  • Costum spațial - Primele costume spațiale au fost create folosind tehnologii deja existente la vremea aceea, precum costumul ușor sub presiune, măștile de oxigen și respiratorul. Apoi s-au dezvoltat rapid datorită competiției dintre SUA și Rusia;
  • Bicicletă cu roți din lemn de la 1875 – înainte de a fi realizate din metal și dotate cu viteze sau frâne, bicicletele erau mijloace de transport destul de periculoase, din cauza instabilității la curbe;
  • Velociped tip 1900 – bicicletă cu două roți, cea din față mai mare decât cea din spate. Pentru a urca, era necesar un scaun, iar regula de bază era să te oprești în pantă;
  • Macheta navetei spațiale COLUMBIA - Aceasta este prima navă spațială a cunoscutei flote NASA. Prima sa misiune, STS-1, a fost între 12 și 14 aprilie 198, reușind să orbiteze planeta de 36 de ori. După 27 de misiuni reușite, în timpul intrării în spațiul terestru, pe 1 februarie 2003, nava spațială Columbia s-a dezintegrat;
  • Bicicletă cu motor NSU – NSU a fost un producător german de automobile, motociclete și cicluri de pedale, fondat în 1873. În secolul XX au lansat mai multe modele de biciclete, iar cel mai cunoscut este cel cu motor;
  • Machetă avion IAR 80 – Avion românesc folosit pentru vânătoare și bombardament în picaj în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A fost realizat la IAR Brașov de profesor Ion Grosu, Ion Coșereanu, inginer Gheorghe Zotta, Viziru Grosu și Ion Wallner. Au fost înlocuite cu modele sovietice, iar la 5 ani după război, au fost casate;
  • Machetă avion cu reacție IAR 99 S-001 ȘOIM - Avion militar, produs de Avioane Craiova SA și destinat Forțelor Aeriene Române. Era folosit ca avion de antrenament pentru misiuni de atac la sol, dar și pentru misiuni de recunoaștere.
  • Motoretă Carpați – Prima motoretă de larg consum din România, produsă la Zărnești. Făcută după modelul german Simson SR2, aceasta a fost introdusă pe piață în 1959;
  • Machetă doc plutitor - o construcție plutitoare folosită pentru ridicarea navelor din apă, pentru a întreține și a repara opera vie - partea care se află sub linia de plutire. Acesta este format dintr-un ponton mare compartimentat sau mai multe pontoane separate, bine legate unul de celălalt.

Program de vizitare expoziții:

  • Art Safari: joi-duminică (12:00-21:00), până pe 7 august 2022, Palatul Dacia-România, strada Lipscani nr. 18-20, București
  • Muzeul Tehnic: miercuri-duminică (10:30-18:00), Strada General Candiano Popescu, nr. 2, Parcul Carol

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri