Teatru, muzică, istorie și cărți sunt cele câteva elemente care descriu weekend-ul 30-31 iulie. Iată la ce evenimente mai puteți participa în acest final de săptămână, în afara de programul Străzi deschise și Weekend Sessions, la Grădina Botanică.

Întâlnire cu dacii și romanii - lecția de istorie vie

Lecția de Istorie Vie, de la Muzeul Național de Istorie a României, este o modalitate prin care copiii pot învăța câteva aspecte din istoria țării noastre. Membrii asociației Terra Dacica Aeterna vor pune la dispoziție replici de arme, armuri, scuturi, coifuri și vor răspunde la toate întrebările legate de strămoșii noștri.

Prețul biletului include și un tur ghidat la replica Columnei lui Traian, la Tezaurul Istoric al României și un concurs de tip treasure hunt.

Înscrierile se pot face nominal (pentru pregătirea unor diplome) doar prin Booktes.

Prețul unui bilet este de 64,8 lei.

Între 13.00-14.30 va avea loc ghidajul, lecția de istorie vie, treasure hunt, acordarea diplomelor și premiilor.

Bazar de carte - prețuri începând cu 5 lei la sute de cărți

Librăria Humanitas Kretzulescu vă invită sâmbătă, 30 iulie, între orele 11:00-21:00, la o nouă ediție din acest an a bazarului de carte organizat pe terasa librăriei, unde puteți găsi sute de titluri la prețuri începând cu 5 lei.

Festivalul „Gellu Naum”, ediția a VII-a

În perioada 30-31 iulie 2022, Muzeul Național al Literaturii Române din București, în parteneriat cu Moara de hârtie, organizează cea de-a VII-a ediție a Festivalului „Gellu Naum”, coordonat de scriitoarea Simona Popescu. Inaugurat în 2016, Festivalul „Gellu Naum” ajunge în acest an la ediţia a VII-a. La primele șase ediţii au participat, în jurul zilei de 1 august, data naşterii lui Gellu Naum, peste 100 de poeţi români şi străini.

Această a VII-a ediție reunește poeți care scriu și proză. Prima zi a festivalului, 30 iulie 2022, se va desfășura în grădina Muzeului Național al Literaturii Române din Strada Nicolae Crețulescu 8.

Programul evenimentelor:

  • Sâmbătă 30 iulie 2022, orele 19.00-21.30, Grădina MNLR, Str. Nicolae Crețulescu 8
  • Ora 19.00:
    • Despre legătura dintre poezie și proză în cărțile lui Gellu Naum. Prezintă: Marieva Ionescu și Florin Balotescu
    • Lectură din Zenobia de Gellu Naum
    • Invitată specială: Ioana Calotă-Philippide, actriță la Teatrul „Nottara”
  • Ora 19.30:
    • Lectură de poezie și proză cu:
    • Magda Cârneci, Ruxandra Cesereanu, Dan Coman, Caius Dobrescu, Andrei Dósa, Mihai Duțescu, Florin Iaru, Nora Iuga, Marin Mălaicu-Hondrari, Ștefan Manasia, Ștefania Mihalache, Florin Partene, Cosmin Perța, Octavian Soviany, Bogdan-Alexandru Stănescu, Elena Vlădăreanu
  • Duminică 31 iulie 2022, Moara de hârtie (Strada Funieru), Comana, Județul Giurgiu
  • Ora 12.30:
    • Lectură de poezie și proză. Invitaților li se vor alătura și alți poeți, admiratori ai lui Gellu Naum.

Piese de teatru în oraș

Comedia Gunoierul - metodic precum un detectiv, Gunoierul îi analizează resturile și îi dezvăluie lucruri de care el nu are habar și care au legătură cu viața lui, dar și cu cea a vecinilor. Piesa va fi jucată pe 30 iulie, la ora 19.00, la Teatrul Roșu.

Tot la Teatrul Roșu, de la 19.00, pe 31 iulie, are loc piesa de teatru O moștenire și doi nepoți - s-au trezit bogați peste noapte, însă o moștenire mereu generează conflicte. Ce iese, cu ce se alege fiecare și cine rezistă viu până la final, aflați venind la O moștenire si doi nepoți.

Cristal Fest – București

Cristal Fest are loc pentru și la cererea iubitorilor de cristale, bijuterii, pietre prețioase și semiprețioase. Este o expoziție cu vânzare de bijuterii, cristale și pietre semiprețioase.

Evenimentul are loc în curtea Muzeului Geologic Național, între 28 și 31 iulie 2022.

Prețul unui bilet este de 5 lei.

Festivalul Internațional Vară Magică

Între 6 iulie și 31 august, la ora 19:30, Ateneul Român va găzdui Festivalul Internațional Lanto Vară Magică ce a ajuns la ediția a XI-a.

Publicul se va putea bucura de nouă concerte speciale, cu orchestre de-a dreptul magice, ce vor aborda lucrări ale marilor compozitori precum Beethoven, Strauss, Bach și mulți alții.

Programul complet al Festivalului Vară Magică – ediția a XI-a este disponibil AICI.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri