Un studiu recent al cercetătorilor britanici a încercat să afle care ar fi suma de bani pe care oamenii o consideră suficientă pentru a duce o viață perfectă. Rezultatul a fost surprinzător de mic.

Studiul publicat în revista ”nature sustainability” se bazează pe un chestionar aplicat în 33 de țări de pe tot globul. Practic, respondenții au fost puși să indice suma, între 10.000 de dolari și 100 de miliarde de dolari, pe care ar vrea să o câștige la loterie pentru a putea duce apoi ”o viață ideală”.

Surprinzător, majoritatea au ales valori între 1 și 10 milioane de dolari. Țările cu cele mai mari procente de persoane care au ales 100 de miliarde au fost Indonezia și Statele Unite; cele mai mici procente de ”lacomi” s-au înregistrat în China și Rusia. Dar, în 86% dintre țări, majoritatea au ales sume mergând până la 10 milioane de dolari.

Statistic: Happiness index in Russia compared to the world from 2011 to 2021* | Statista
Find more statistics at Statista

Cercetătorii au fost surprinși de sumele mici alese de cei mai mulți participanți la studiu, în condițiile în care un milion de dolari este prețul unei locuințe modeste în centrul unei metropole occidentale. Ei spun că dorințele respondenților par a indica că, de fapt, cei mai mulți oameni vor să trăiască confortabil, dar nu extravagant.

”Rezultatele indică faptul că nu există o dorință universală de acumula la nesfârșit”, afirmă autorii studiului – altfel spus, că nu există nimic natural în consumerism, ci este doar o ideologie. ”Ideea că oamenii pot obține un mod de viață ideal cu resurse sustenabile pare mai realizabilă decât se credea”, conchid cercetătorii.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri