Mâncare bună, concerte în aer liber, dar și un cinema inedit, pe apă, sunt câteva dintre evenimentele care descriu acest final de săptămână. Iată la ce mai puteți participa în acest weekend.

Ramen Sundays - PAPILA

Restaurantul PAPILA, de pe strada Sfinților, 6, București, organizează duminicile Ramen Sundays.

Brunch-ul este servit între 11:00 și 17:30, iar serile încep la 18.30 și se termină la 23.00. Meniul de Ramen este separat și este servit între 12:00 și 18.00.

Sursa Foto: PAPILA/ Facebook

Sounds of Summer - Jam in the Park

În fiecare zi, între orele 17:00 – 22:00, iar sâmbătă și duminica, de la ora 11:00, în Parcul Obor, în fața Primăriei Sector 2 - București au loc concerte live, jam sessions, ateliere interactive de muzică pentru toate vârstele și de creație pentru copii și o zonă de târg.

Eveniment organizat de Asociația Culturală Metropolis și co-finanțat de Primăria Sectorului 2.

Intrarea este liberă.

Sursa Foto: (3) Asociatia Culturala Metropolis | Facebook

Ice Cream Fest

Pe 20 si 21 august, la Hard Rock Cafe, are loc Ice Cream Fest, cu înghețata artizanală de la Gelateria Velluto.

Iată toate sortimentele de înghețată care vor fi în meniu: mango, ciocolată, caramel sărat, iaurt cu cireșe amare, zmeură, fistic, vanilie, căpșuni, Nutella, Kinder Bueno, Snickers, Bubble Gum, ghimbir, măr copt, riccotta cu smochine, matcha, cafea, maracuja si rodie cu fructe de pădure.

Rezervările pot fi făcute AICI.

Sursa Foto: (3) ICE CREAM FEST - 20-21 august | Facebook

Bazar de carte

Librăria Humanitas Kretzulescu vă invită sâmbătă, 20 august, între orele 11:00-21:00, la o nouă ediție din acest an a bazarului de carte organizat pe terasa librăriei, unde puteți găsi sute de titluri la prețuri începând cu 5 lei.

Stocul este limitat.

Tramvaiul Bookurești

ARCUB, Centrul Cultural al Municipiului București, continuă implementarea proiectelor câştigătoare ale Burselor de idei ”București RE:imaginat” cu inaugurarea unui nou eveniment pentru oraş,”Tramvaiul Bookurești”.

Iniţiat de Asociația Arta nu mușcă, proiectul propune bucureştenilor cinci călătorii urban-poetice cu tramvaiul de epocă (pe linia 1) în fiecare zi de sâmbătă, în perioada 23 iulie - 20 august 2022.

”Tramvaiul Bookurești” reimaginează traseul tramvaiului clasic într-o experienţă interdisciplinară, cu lecturi de poezie, momente de muzică și povești despre oraș ce transpun participanţii într-o călătorie prin care redescoperă oraşul dintr-o altă perspectivă.

Într-un regim special de weekend, tramvaiul de epocă din baza serviciului de transport public din Capitală este reactivat pe linia 1, timp de cinci săptămâni, în fiecare zi de sâmbătă.

Participanţii beneficiază de o călătorie dus-întors, pe ruta Depoul Dudești - Bd. Banu Manta - Depoul Dudești, fără opriri în stații, în intervalul 19 - 21.00.

Prețul unui bilet este de 25 de lei (pe scaun) sau 15 lei (în picioare).

Ecosistem - festival de arte performative

Ecosistem - festival de arte performative își propune să cerceteze prin artă modurile în care se poate crea și poate funcționa o comunitate incluzivă, bazată pe cooperare, nu pe competiție, al cărei scop este creșterea împreună cu tot ce ne înconjoară.

Unul dintre punctele centrale ale festivalului va fi o serie de performance-uri site specifice, pe care comunități interdisciplinare de artiști formate ad-hoc le vor crea într-un timp foarte scurt și apoi le vor performa prin oraș. În celelalte zile, programul va conține lecturi de poezie, o seară de storytelling, ateliere plus evenimente surpriză.

Festivalul „Ecosistem” este organizat de Asociația Șangri-La Artistic Ground.

Sursa foto: (3) ECOSISTEM - festival de arte performative | Facebook

DOCTOR ASIMTOMATIC - Teatrul Vasilache

Sâmbătă, 20 august, ora 19.30, are loc spectacolul Doctor Asimptomatic, o adaptare după celebra comedie ”Doctor fără voie” a lui Molière prezentat de Teatrul Vasilache în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului ,, Departe de centru, aproape de oameni"

Evenimentul va avea loc în Amfiteatrul Teatrului Masca din Bulevardul Uverturii, nr 14.

Un spectacol autentic de commedia interpretat într-o viziune contemporană unde satira și umorul scot în evidență absurdul. Absurdul cu care un pădurar e considerat doctor fără voia lui, în care afișarea bate întruchiparea, în care situațiile comice se țin lanț. O poveste unde personajele, costumele, decorul și ilustrația muzicală vă vor transporta într-o lume a irealului.

Cinema pe lacul din Parcul Drumul Taberei

Pentru trei zile, lacul din Parcul Drumul Taberei se va transforma în cinematograf pe apă. Un ecran gonflabil de 12 metri lungime și aproape 7 metri înălțime va fi montat pe fântâna din mijlocul lacului, iar spectatorii vor urmări filmele din cele 20 de bărci și 14 hidrobiciclete.

Acestea vor fi oferite gratuit primilor doritori, care vor veni la debarcader. Accesul pe lac se va face cu o oră înainte de începerea evenimentului. Cei care nu vor prinde o ambarcațiune se vor relaxa la film pe pufi colorați, ce vor fi amplasați pe iarbă, alături de un ceai rece.

”Cinema sub Stele”, organizat de Primăria Sectorului 6, în parteneriat cu Lipton, va avea loc în perioada 19-28 august, între orele 21.00 și 23.30, însă doar de vineri până duminică cinematograful va fi pe apă. Apoi, se va muta la amfitreatrul din parc pentru următoarele șapte zile.

Pentru toată perioada avem pregătite filme noi: de la documentare, animație și până la comedii, aventură, acțiune.

Relaxarea la film în aer liber se vor muta apoi în Parcul Crângași, în perioada 2-11 septembrie, unde vor rula alte zece filme de top, tot în intervalul orar 21.00-23.30.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri