Unul dintre cele mai cunoscute branduri de modă britanice, JW Anderson, a produs o geantă în formă de porumbel care a devenit rapid virală - și s-a epuizat aproape imediat. Care este secretul succesului unui astfel de produs bizar?

Geanta s-a epuizat în câteva zile, scrie Wall Street Journal, citând reprezentanți ai companiei, în ciuda prețului – 900 de dolari în SUA și 690 de euro în Europa. JW Anderson pregătește o a doua serie, începând din noiembrie. În luna august a fost cel mai vizualizat produs pe site-ul brandului britanic de modă. Iar publicul țintă par a fi mai degrabă bărbații.

Care este explicația succesului acestei genți, care nici măcar nu e făcută din vreun material rar sau cusută de mână, ci este printată 3D? Potrivit experților consultați de Wall Street Journal, asemenea produse nu doar că le sar în ochi clienților, dar și atrag atenția asupra posesorului lor.

De ce au succes astfel de produse

”Practic, sunt subiecte de conversație, mai ales online”, a explicat profesorul Joseph Hancock, specialist în retail la Universitatea Drexel. ”Publicul stă pe Instagram, pe TikTok. Și astfel ,obiecte de acest gen devin vectori ai schimbării în modă”. Afirmațiile sunt confirmate de mulți dintre cei care au cumpărat geanta și care spun că le-a atras o mulțime de reacții atunci când au postat-o pe rețelele sociale.

În plus, produse ca geanta porumbel generează buzz în media și atrag clienții spre magazinele online ale respectivelor branduri – chiar dacă poate vor cumpăra o geantă normală sau un cu totul alt produs.

Un alt exemplu de produs de acest gen, care sare în ochi pe site, dar și în viața reală, și oferă subiecte de conversație, sunt pantofii sport folosiți și rupți lansați recent de Balenciaga, la prețul de 1850 de dolari. Același brand a vândut și o geantă care arăta exact ca un sac de gunoi.

Sursa foto: JW Anderson

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri