Lecțiile de chitară, pentru mulți dintre noi, sunt acele lucruri pe care am fi dorit să le facem în copilărie. Cu toții avem și am avut la un moment dat o trupă rock favorită, iar chitaristul a avut un loc special în inima noastră.

Unii dintre noi au luat lecții și ne-au spus că se simt extraordinar atunci când cânta la chitară. A cânta la chitară sau la orice instrument muzical care ne place poate însemna un moment de fericire, un act creativ și liniștitor. Tu nu ai cântat niciodată la un instrument, însă ai dori să faci asta? Nu ar trebui să stai pe gânduri sau să te gândești că la vârsta ta nu mai poți învăț. Sunt niște prejudecăți pe care ar trebui să le eliminăm. În plus putem vedea lecțiile de chitară ca pe o modalitate mentală de a evada complet, o modalitate de a crea un spațiu între individ și mintea ocupată. Să vedem, așadar, cele mai bune motive pentru a începe acum să cânți la chitară.

Cântatul la chitară este benefic pentru bunăstarea ta

Cântatul la un instrument muzical poate aduce multe beneficii individului. A putea cânta prima melodie la chitară este un moment destul de definitoriu, iar oamenii simt adesea un adevărat sentiment de mândrie. De la primul acord pe care îl înveți, chitara este ceva care nu te va părăsi niciodată. De exemplu, dacă ești o persoană anxioasă, să știi că chitară ta este singurul lucru în care poți avea încredere în fiecare zi. Indiferent de ce se întâmplă, îți iei chitară și dintr-o dată totul este mult mai bine.

Cântatul la chitară este o formă de terapie

Beneficiile ce apar din a lua lecții de chitară devin din ce în ce mai evidente, în școli, organizații și chiar în anumite instituții. Chitara este folosită pentru a gestiona stresul oamenilor. Le îmbunătățește memoria, comunicarea și abilitățile motorii, precum și îi ajută să se simtă mai capabili să facă față vieții. Chitariștii au recunoscut de mult beneficiile terapeutice ale cântatului la chitară. Cântând la chitară vei simți cum te vei calma aproape instantaneu. Alege acum o chitara incepatori și învață primele acorduri și primele melodii. Vei vedea diferența!

Este benefic pentru inima ta

Terapia prin muzică este implementată pe scară largă în domeniul sănătății în multe țări. Așa că nu este de mirare că cercetătorii au început să studieze legătura dintre practică muzicală și tensiunea arterială. Se pare că cei care cânta la chitară sau un alt instrument prezintă o scădere semnificativă a tensiunii arteriale și o frecvență cardiacă mai mică în comparație cu cei care nu cânta. Tot ce trebuie să faci este să exersezi cu drag aproape în fiecare zi.

Îți sporește creativitatea

Indiferent dacă ești la început, ești un profesionist sau un compozitor de geniu, chitara este diferită de orice alt instrument, deoarece îți eliberează creativitatea. Desigur, și pianul intră în această categorie. Dacă trebuie să fii creativ în alte situații, cum ar fi să scrii un eseu pentru școală sau să prezinți câteva idei șefului tău, faptul că ești capabil să scrii muzică sau să interpretezi o partitură muzicală, te va ajuta. Ridică-ți chitara și cântând câteva minute poți “crea” un spațiu în creierul tău și inspirația nu va întârzia să apară. Cu toții suntem creativi în mod înnăscut, chiar dacă uneori nu simțim asta. Cântând la chitară ne conectăm din nou cu creativitatea noastră.

Cântatul la chitară poate proteja creierul pentru viitor

Cu toții am văzut acele statistici despre creierul care se deteriorează odată cu vârsta, dar știai că exersand a chitară poți de fapt crește cantitatea de materie cenușie? Chitara sau alte instrumente muzicale la care cântăm, nu numai că vor aduce o creștere în volumul materiei cenușii în diferite regiuni ale creierului, dar ajută și la întărirea conexiunilor dintre ele. Ca un bonus suplimentar, a cânta la chitară poate reduce și stresul. O zi proastă poate fi îmbunătățită semnificativ doar cântând câteva minute la chitară.

Cântatul la chitară îți poate ajuta viață socială

Dacă faci parte dintr-o trupă sau cânți în mod regulat cu alte persoane îți vei face prieteni și vei cunoaște oameni interesanți. Nu subestima beneficiul pe care îl poți obține din a fi alături de oameni cu gusturi și pasiuni similare.

Cântatul la chitară poate duce, în timp, și la o viață socială mai bună. Muzică poate fi ceva ce putem împărtăși prietenilor și familiei. Activitățile sociale pot fi bune pentru bunăstarea noastră în general. Întâlnirea cu alți oameni care împărtășesc o pasiune pentru muzică poate fi o modalitate excelentă de ne conecta.

Te ajută să-ți exprimi sentimentele

Cu toții avem acele momente în care este greu să ne exprimăm sentimentele verbal, dar pentru mulți chitariști este mai ușor să-și arate emoțiile, să-și proceseze sentimentele și să se simtă cu adevărat auziți prin chitară. Vei putea să simți că agresivitatea, tristețea și anxietatea îți părăsesc corpul și mintea. Pentru unii, cântatul la chitară poate fi o modalitate bună de a comunica viziunea, sentimentele, pasiunile și fricile.

Muzica nu cunoaște bariere

Învață să cânți la chitară și vei vedea o creștere a stimei de sine. Pe măsură ce înveți, vei putea să cânți în fața membrilor familiei sau chiar a unui public. Deși intimidant la început, acest act va începe să îți construiască încrederea pe măsură ce te exprimi în public și îți arăți creativitatea. Acest lucru te poate ajută într-un context de muncă sau de studiu. În timp, îți va oferi un sentiment mai mare de satisfacție, ajutându-te să te simți mai bine cu ține însuți.

Indiferent dacă cântați singur sau cu alți muzicieni, să știi că faci parte dintr-o mare familie. Una care înțelege puterea transformatoare a muzicii!

sursa foto pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri