Canapelele tip colțar sunt preferatele multor oameni, există colțare living sau colțare bucătărie, fiecare cu rolul său, dar sunt piese greu de montat. Iată câteva idei despre cum se poate face acest lucru.

Colțarele sunt foarte versatile, deoarece o singură piesă poate valorifica la maximum un colț întreg al unei încăperi și poate optimiza foarte bine spațiul acesteia. Există o gamă largă de modele și forme de colțare pe piață, așa cum am spus există colțare bucătărie sau colțare living, dar nu toate sunt ușor de amplasat într-o cameră de zi și nici în bucătărie și nu toate sunt potrivite pentru toate spațiile. Aici vom vedea cum să facem ca o sufragerie să se simtă liberă și confortabilă cu acest tip de canapea.

Colțarele - fie ele colțare bucătărie sau colțare living -, după cum sugerează și numele lor, sunt ideale pentru un colț al unei încăperi. Sunt cunoscute și sub denumirea de canapele în formă de L, deoarece aceasta este forma pe care o întâlnim în plan. Acestea sunt ideale pentru camerele de zi mari, deoarece, combinate cu o măsuță de cafea rotundă, creează colțuri foarte confortabile și atrăgătoare. Ele arată întotdeauna cel mai bine în spații mari și luminoase, așa că este indicat să le așezați sub ferestrele camerei de zi, astfel încât zona de zi să fie mai luminată.

În general, sunt canapele robuste, care ocupă destul de mult spațiu, ceea ce le face ideale pentru spațiile cu înălțime dublă, unde senzația de spațiu este mai mare. Așezați-le în partea cea mai înaltă a camerei, făcându-le să fie elementul principal al livingului, ieșind în evidență față de restul mobilierului.

Acestea vin în diferite dimensiuni. Cele mai mici au de obicei două scaune pe fiecare parte a canapelei. De preferință, acestea sunt plasate într-un colț al camerei, astfel încât ambele părți să se sprijine de perete.

Dar nu întotdeauna trebuie să fie așa, deoarece acestea pot fi folosite și pentru a separa două camere sau zone ale aceleiași încăperi, ca în acest caz, în care partea mai scurtă a canapelei acționează ca un separator în raport cu bucătăria.

Dacă ai de gând să așezi canapeaua în mijlocul camerei, fără ca aceasta să se sprijine de vreun perete, gândește-te că poți profita și de spătarul ei pentru a așeza o piesă de mobilier joasă în formă de L, astfel încât să se integreze mai bine în cameră și să poți profita la maximum de spațiu. Ar fi aproape ca și cum am avea un doi în unu: bibliotecă + canapea, de exemplu. În funcție de înălțimea spătarului și, în consecință, a piesei de mobilier, puteți chiar să includeți în designul său, care este de obicei realizat pe măsură, o zonă de birou.

Pentru a nu supraîncărca spațiul, alegeți întotdeauna un colțar în tonuri deschise și nu prea mult întărită; în acest fel veți ușura încărcătura vizuală a unei piese de mobilier atât de mari. Pentru a face zona mai spațioasă, amplasați o măsuță de cafea realizată din materiale ușoare și de dimensiuni mici, dar întotdeauna accesibilă din ambele părți ale canapelei.

Dacă doriți ca întregul set să fie ascuns, optați pentru unul rotund. Dacă piesa este mare, poate că una dreptunghiulară vi se va potrivi mai bine. Nu uitați, totuși, că trebuie să existe un spațiu de cel puțin 40 cm între canapea și masă, astfel încât accesul să fie ușor și confortabil.

Un tip de locuință în care un colțar se poate dovedi foarte util este un studio sau un apartament cu bucătărie americană, deschisă. Unul dintre cele mai importante elemente de care trebuie să ținem cont într-o astfel de locuință atunci când ne decorăm camera de zi este canapeaua, deoarece aceasta trebuie să fie confortabilă și funcțională, dar și plăcută din punct de vedere estetic. Alegerea recomandată este colțarul, deoarece, pe lângă faptul că este confortabil și util, realizează separarea vizuală de care am vorbit mai devreme, dacă plasăm partea extensibilă ca o barieră lângă bucătărie.

În cazul în care camera de zi este spațioasă și are suficient spațiu, colțarele sunt printre cele mai bune opțiuni, deoarece pot fi adaptate atât la colțuri, cât și la coridoare vizuale.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri