Fie că vrei să te plmbi prin galeriile de artă contemporană din Capitală sau să-i descoperi secretele, Bucureștiul este ofertant weekend-ul acesta. Iată la ce evenimente poți participa la finalul acestei săptămâni.

Noaptea Albă a Galeriilor

Noaptea Albă a Galeriilor vine cu o nouă ediție unde poți admira arta contemporană din București. Galeriile de artă, spațiile alternative, centrele culturale și atelierele artiștilor își deschid porțile pentru public într-un program nocturn dedicat comunității creative.

Când va avea loc: 30 septembrie - 2 octombrie în intervalul orar 18:00-00:00.

Programul complet a celei de a șaisprezecea ediție este disponibil pe site-ul evenimentului.

Bazar de Cotroceni

Pentru al doilea an, în cadrul evenimentului Bazar de Cotroceni, locuitorii cartierului și micile afaceri din zonă își deschid curțile, atelierele, terasele și inimile și vă așteaptă la promenadă. Peste 150 de curți private și de afaceri locale își așteaptă vizitatorii: iubitori de haine și obiecte vintage, pozari în timpul liber, degustători de vinuri, curioși cu normă întreagă și descoperitori urbani.

Când va avea loc: duminică, 1 octombire.

Programul complet și harta evenimentului sunt afișate pe Facebook-ul Bazar de Cotroceni.

Străzi deschise

Străzile redevin ale bucureștenilor și acest weekend prin evenimentului „Străzi deschise”. Primul weekend din luna octombrie activează traseul pietonal din strada General Ştefan Burileanu cu zone de joacă și mișcare, dar și cu reprezentaţii de circ, teatru de păpuşi, muzică pop şi spectacole de percuţie şi ritm.

Când va avea loc: 1-2 octomvrie, în intervalul orar 11:00-20:00.

Citiți și: Programul „Străzi deschise”: la ce spectacole vom putea asista în acest weekend.

Pe dealurile Bucureștilor

Dacă vrei să faci mișcare weekend-ul ăsta, evenimentul „Pe dealurile Bucureștilor” îți propune un traseu pe colinele Capitalei Locul de întâlnire pentru turul dealurilor din București este Hotelul Horoscop din Piața Unirii.

Traseul are următoarele repere: Dealul Mitropoliei și Catedrala Patriarhală - Biserica Sf. Ecaterina - Biserica Sf. Spiridon - Calea Șerban Vodă (istorică) - Uzina Electrică Filaret - Castelul Țepeș - Mausoleul din Parcul Carol I - Arenele Romane - Biserica Cuțitul de Argint - Strada Xenofon - Gara Filaret - Parcelarea Învoirii - Calea Rahovei (istorică) - Piața Unirii. În total se vor parcurge 9 kilometri prin centrul „colinar” al orașului, cu pauză tehnică la autogara Filaret.

Când va avea loc: sâmbătă, 1 octombrie 2022, la ora 11:50.

La pas prin atelierele UAP din Piața Amzei

Șase ateliere își deschid porțile pe 1 și 2 octombrie, în cadrul proiectului La pas prin atelierele UAP din Piața Amzei, o inițiativă a Asociației Nucleu 0000, care vizează familiarizarea publicului larg cu spațiile de creație din centrul Bucureștiului.

Programul atelierelor:
- Beniamin Popescu: sâmbătă și duminică, 1-2 octombrie, între orele 12.00-18.00
- Roman Tolici: sâmbătă, 1 octombrie, între orele 14.00-17.00
- Nicolae Comănescu: duminică, 2 octombrie, între orele: 14.00-18.00
- Elena și Marcel Scutaru: duminică, 2 octombrie, între orele 13.00-15.00
- Flavia Lupu: duminică, 2 octombrie, între orele 15.00-17.00
- Mihai Coltofean: duminică, 2 octombrie, între orele 15.00-18.00

Treasure hunt în Centrul vechi din București

Misterele Centrului vechi din București este un tur auto-ghidat care te invită la o plimbare în care să descoperi poveștile locurilor pe lângă care ai trecut probabil de multe ori. În această plimbare vei descoperi unde este kilometrul 0 al României, cine a fost primul dublu spion din țara noastră și alte detalii inedite din istoria capitalei.

Când va avea loc: 30 septembrie - 2 octombrie.

Bilete sunt disponibile aici.

Noaptea Cercetătorilor ReCoNnect 2022 la Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” își deschide și în acest an porțile laboratoarelor de cercetare și îi invită pe toți cei pasionați de știință la Noaptea Cercetătorilor ReCoNnect.

Când va avea loc: vineri, 30 septembrie 2022 între orele 17:00 și 21:00.

Pumpkin Fair II

PUMPKIN FAIR ediția a II - a este un eveniment dedicat copilului toamnei, dovleacul, care va avea loc pe strada Dumbrava Roșie nr.2, (lângă Parcul Grădina Icoanei). Printre dovlecei lumea este așteptată la un weekend tomnatic cu miros de scorțișoară și dovleac copt.

Ce mai găsești la Sărbătoarea dovleacului?

  • mici afaceri locale;
  • plăcintă cu dovleac;
  • mâncare stradală delicioasă;
  • ateliere creative pentru copii;
  • atelierul de sculptat dovleci;
  • muzică bună alături de o cafea cu aromă de dovleac.

Când va avea loc: 1-2 octombrie.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri