În plină eră digitală, viteza cu care se desfășoară viața pare de neoprit. Cu toate acestea, oamenii au nevoie de retragere, de relaxare și de odihnă pentru a face față provocărilor cotidiene. Astfel, căutăm tot mai mult liniștea în mijlocul naturii, sau încercăm să o aducem în locuința noastră prin culori, motive și materiale naturale cu care îmbrăcăm spațiul interior.

Și, cum fiecare dintre noi se simte eliberat de tensiuni mai degrabă într-un peisaj montan sau într-unul marin, vom defini cele două cadre cu ajutorul culorilor, texturilor și accesoriilor capabile să compună armonia odihnitoare în dormitorul nostru.

Dacă atunci când ne gândim la munte, ne vine automat în minte culoarea pădurii, semeția stâncilor și căldura lemnului, atunci avem o paletă de bază cu care să pornim în amenajare.

Culoarea verde-pădure reprezintă o tendință cromatică a momentului, tocmai pentru efectul ei liniștitor. Putem alege să o folosim pentru vopsirea pereților, având grijă să păstrăm margini de contrast la îmbinarea suprafețelor. Acest truc ne permite să avem o rigoare geometrică, care ne ajută să aliniem piesele de mobila dormitor și decorațiunile. În plus, ne putem juca cu alternarea suprafețelor, încadrând o pictură murală sau un fototapet pentru a obține un interior personalizat.

Verdele aduce senzația de proaspăt și în cazul canapelelor-statement, al covoarelor cu motive vegetale sau al pernelor decorative.

rintre elementele auxiliare care compun un dormitor cu temă montană trebuie să se regăsească noptiere, dulapuri sau comode din lemn natur, podele finisate în nuanțe calde de brun-ruginiu (sau vopsite cu o vopsea translucidă, care să lase la vedere fibra lemnului), plăci ceramice din paleta teracotta pentru pervaze sau pentru suprafețele din jurul șemineelor sau sobelor.

În ceea ce privește materialele textile, cadrul este desăvârșit de cuverturi și draperii din fibre naturale în nuanțe neutre, dar și de blănuri (recomandabil artificiale), monocrome, în armonie cu paleta coloristică aleasă.

Dacă marea este cea care ne conferă starea de relaxare sinonimă cu odihna, atunci paleta de albastru cu străluciri ivoire și îmbrățișarea razelor de soare sunt pe planșa nostră de designer.

Un studiu recent arată că albastrul este cea mai iubită culoare, așa că nu vom greși alegându-l pentru decorarea dormitorului; efectul său liniștitor vine însă din nuanțele combinate și din ponderea lor în ansamblul camerei. Dacă optăm pentru albastrul marin sau cobalt pentru vopsirea pereților, intensitatea lui trebuie echilibrată prin alegerea unei piese de mobilă dormitor de culoare deschisă – de la lemnul natur, la cel de bambus sau la cel din fibre vegetale împletite. Albastrul turquoise este ceva mai versatil, fiind o alegere potrivită atât pentru țesături – tapițeria patului cu tăblie, draperii, perne sau covoare – cât și pentru obiecte ceramice sau piese de mic mobilier cum sunt consolele, taburetele sau noptiere în stilul boho-chic.

Oricare ar fi selecția de nuanțe de albastru pe care ne-o dorim în dormitorul nostru, acesta se completează magistral cu grejurile nisipii, dar și cu accente de orange sau galben luminos. Pe o paletă de albastru dominant, aduceți stropul de lumină caldă a asfințitului alegând lămpi cu elemente metalice din cupru sau alamă, covoare, decorațiuni și tablouri cu motive care unifică cromatic și evocă peisajul estival.

O gamă largă de posibilități pestru a crea atmosfera odihnitoare a dormitorului o găsiți și pe rovere.ro, iar specialiștii noștri în decorațiuni si design interior vă așteaptă cu recomandări utile pentru spatiul dumneavoastră în magazinele Rovere Mobili.

Sursa foto: Rovere.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri