Bernard Arnault, CEO al LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, cea mai mare companie producătoare de bunuri de lux din lume, a decis să-și vândă avionul personal, nemulțumit de faptul că zborurile sale sunt urmărite pe rețelele sociale.

Arnault, care este în acest moment al doilea cel mai bogat om din lume, a anunțat că a vândut avionul personal – nu ca să facă economie, ci pentru că îl deranjau care urmăreau unde zboară și postau pe Twitter Potrivit Bloomberg, conturi ca I Fly Bernard sau Bernard’s Airplane urmăresc avioanele miliardarilor și calculează poluarea pe care o produc aceste zboruri private.

Citește și: Un tânăr de 19 ani spionează avionul privat al lui Elon Musk. Câți bani i-a cerut miliardarului ca să renunțe

CEO-ul LVMH nu intenționează însă să folosească un mijloc de transport mai ecologic de acum înainte. El a precizat – într-un interviu pentru un post de radio deținut de compania sa – că va închiria avioane private pentru deplasările lui. ”Acum nimeni nu mai poate vedea unde mă duc”, a spus Arnault.

Fiul său, Antoine, a declarat recent că astfel de aeronave sunt de fapt ”instrumente de lucru”. În opinia sa, în industria extrem de competitivă a bunurilor de lux, avioanele private le dau șefilor de companii avantajul de a fi primii în cursa pentru a obține un nou produs sau pentru a încheia un nou contract.

Un alt motiv pentru care a fost vândut avionul, conform lui Arnault jr., este acela că șeful LVMH nu vrea ca competitorii să știe unde se duce, fiindcă astfel ar putea avea indicii privind planurile companiei.

Citește și: Louis Vuitton le cere angajaților să o ia pe scări în loc să folosească liftul, ca să mai taie din facturile la curent

LVMH este, în acest moment, cea mai valoroasă companie din Europa, cu un profit net de 12,68 de miliarde de euro anul trecut. Printre brandurile din portofoliul său, pe lângă cele care dau inițialele numelui, se numără Dior, Givenchy, Fendi, Tiffany, Marc Jacobs, Stella McCartney, Loewe, Loro Piana, Kenzo, Celine, Sephora, Princess Yachts, TAG Heuer sau Bulgari.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri