Vremea rece vine cu un obicei des întâlnit, mai exact uscatul rufelor pe calorifer. Un expert în curățenie și ”treburile casei„ a explicat de ce nu e bine să ne uscăm hainele în această manieră.

Rebecca Bebbington, expert în consum la NetVoucherCodes, a explicat faptul că procesul duce la mai multă umiditate în aer, ceea ce face perioada de uscare mult mai lungă, scrie The Mirror.

„Înțeleg de ce oamenii fac asta, dar de fapt crește umiditatea din aer, ceea ce nu este bine. În schimb, încercați să puneți hainele o tură în plus la mașina de spălat, depărtați-le pe aerisire și folosiți orice lumină naturală care intră”, a completat Bebbington.

Un alt sfat simplu este să dăm o centrifugare suplimentară. Încă zece minute în mașina de spălat va elimina și mai multă apă. Când scoatem hainele, acestea vor fi doar puțin uscate înainte de a le pune pe uscător.

Hainele umede adaugă inevitabil umiditate în aer și acest lucru crește riscul de umezeală. În acest sens, un alt sfat ar fi să deschideți pur și simplu o fereastră. Chiar dacă afară bate vântul, acea fereastră deschisă încurajează fluxul de aer.

O altă soluție ar fi investirea într-un dezumidificator. Acesta va reduce și va menține nivelul de umiditate din aer, o modalitate excelentă de a menține umezeala la distanță.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri