Îngrijirea adecvată a pielii este un subiect de mare actualitate în prezent. Social media, care ne-a cucerit pe toți, este plină de propuneri de produse și tratamente care promit o piele tânără și radiantă, iar peelingul chimic este una dintre metodele despre care se spune că ar trebui să garanteze acest rezultat. În continuare, vom discuta despre diferențele dintre peelingul realizat într-o clinică de estetică și cel efectuat acasă.

Ce este peelingul chimic

Ce este, efectiv, un peeling chimic? El reprezintă un tratament non invaziv care se poate utiliza într-o gamă foarte variată de probleme ale tenului, de la o textură neuniformă și hiperpigmentare, până la congestia porilor, acnee sau riduri fine.

Tratamentul constă în aplicarea unor soluții ce conțin acizi în diferite concentrații , care determină exfolierea straturilor superficiale de piele îmbătrânită și expunerea pielii netede de dedesubt. În plus, procedeul stimulează formarea de noi celule dermice, tenul tău apărând luminos și tânăr, la final.

Peelingul chimic într-o o clinică de estetică

Atunci când vine vorba despre un peeling chimic profesional, efectuat într-o clinică de estetică , ai la dispoziție trei opțiuni:

  • Peeling superficial;
  • Peeling mediu;
  • Peeling profund.

Tenul va fi mai întâi curățat de impurități și de sebum, astfel încât substanța acidă să acționeze direct în contact cu pielea, în mod uniform. Zonele sensibile (pielea din jurul ochilor și pleoapele, conturul gurii și al nărilor) sunt evitate și de cele mai multe ori protejate cu vaselină.

Soluția pentru peeling este aplicată cu ajutorul unei pensule fine sau al unei dischete demachiante. Acidul va acționa între 2 și 10 minute, în funcție de substanța aleasă și de concentrație, după care va fi neutralizat chimic și abia apoi îndepărtat de pe ten. La final, se aplică un gel nutritiv pentru a corecta nivelul de deshidratare indus de procedură.

Avantajele peelingului efectuat într-o clinică

  • Procedura este mai profundă , efectuată cu agenți de peeling mai concentrați și mai eficienți;
  • Sunt atinse straturile mai profunde ale dermului, ceea ce permite tratarea ridurilor fine, a leziunilor solare sau a pigmentărilor;
  • Rezultatele sunt evidente încă de la primul tratament;
  • Tratamentul este personalizat în funcție de nevoile specifice ale fiecărui client;
  • Formulele soluțiilor pentru peeling sunt ajustate în funcție de sensibilitatea individuală.
  • Dezavantajele peelingului efectuat într-o clinică Din punct de vedere financiar, este mai costisitor;
  • Necesită programare din timp și deplasare la salon.

Peelingul chimic acasă

Principiul de acțiune este același ca și în cazul peelingului efectuat în clinică , acizii folosiți de această dată fiind acidul glicolic, acidul lactic sau acidul salicilic. Forma de prezentare este fie lichidă, fie sub forma unei măști, cu mențiunea că soluțiile nu sunt la fel de concentrate ca cele profesionale.

Avantajele peelingului acasă

  • Este o metodă bună de întreținere periodică a tenului;
  • Soluțiile sunt mai puțin concentrate, ceea ce presupune o acțiune mai blândă;
  • Este potrivit persoanelor care știu deja care este tipul de peeling care li se potrivește și care sunt agenții chimici bine tolerați;
  • E o procedură care se poate efectua relativ repede, în confortul locuinței;
  • Costurile sunt mult mai mici decât în cazul peelingului într-o clinică .

Dezavantajele peelingului acasă

  • Riscul să apară iritații puternice dacă nu știi care e soluția care se potrivește cel mai bine tipului tău de ten;
  • În cazul în care folosești în mod inadecvat o soluție concentrată de uz profesional, există riscul să apară pigmentări și leziuni care impun, mai apoi, tratament de specialitate;
  • Rezultatele devin vizibile abia după mai multe tratamente succesive;
  • Nu îndepărtează decât straturile foarte superficiale de piele.

Există destul de mulți factori care trebuie luați în considerare înainte de efectuarea unui peeling chimic. Prin urmare, sfatul medicului dermatolog este să apelezi la un profesionist care să te ajute în această privință, astfel încât să nu riști ca o procedură simplă, care ar trebui să te ajute să arăți tânără și strălucitoare, să se transforme într-o experiență neplăcută, dureroasă și care să necesite mai multe intervenții ulterioare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri