Mai multe bucăţi de tencuială de pe clădirea Palatului Administrativ din Craiova au căzut în zona în care se află amplasat bradul din Târgul de Crăciun, o zonă foarte aglomerată în această perioadă când foarte multe persoane vin să viziteze târgul şi să facă poze lângă brad.

Potrivit Instituţiei Prefectului Dolj, cazul a fost sesizat de un cetăţean printr-un apel la 112, iar ulterior în zonă s-a intervenit şi au fost amplasate garduri metalice şi benzi de delimitare-avertizare pentru a evita producerea unor incidente grave.

"Luni, 02 decembrie 2023, în jurul orei 18.29, Instituţia Prefectului Dolj a fost înştiinţată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă de apelul la 112 al unui cetăţean care a sesizat că se desprind bucăţi de tencuială de pe clădirea Palatului Administrativ. Specialiştii de la ISU 'Oltenia' s-au deplasat la sediul Prefecturii Dolj cu o autoscară, au făcut o recunoaştere în teren şi au raportat că nu au constatat căderi de tencuială după sosirea la faţa locului, drept urmare misiunea s-a încheiat fără intervenţie. În acelaşi timp, Instituţia Prefectului Dolj, prin administratorul clădirii, a solicitat imediat sprijinul Poliţiei Locale pentru degajarea zonei de bucăţile de tencuială şi asigurarea securităţii, astfel că au fost amplasate garduri metalice şi benzi de delimitare-avertizare pentru a evita producerea unor incidente grave", informează Instituţia Prefectului Dolj.

Potrivit sursei citate, de la construire (1907-1913) această clădire nu a fost niciodată consolidată şi reabilitată, în acest moment fiind prinsă într-un proiect de reabilitare totală de aproape 35 milioane lei, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care va dura circa 3 ani.

Târgul de Crăciun din municipiul Craiova este pe locul al treilea în topul celor mai frumoase târguri organizate în Europa, potrivit unui clasament realizat de un site care se declară ”cel mai citit site de turism din Europa”.

Sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului - Județul Dolj

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri