Cu puțin timp înaintea sărbătorilor de iarnă, pe data de 15 decembrie, a fost inaugurat oficial Centrul Fontana Spa&Balneo din Borsec, ce cuprinde un centru Spa și o bază de tratament cu o suprafaţă de peste 3.000 metri pătraţi şi o capacitate de 1.000 persoane pe zi în sezonul de vară şi 700 persoane în timpul iernii. Astfel, tradiția balneară a localității Borsec capătă un nou impuls, după o investiție întinsă pe o perioadă de 12 ani, proiectul gândit de mai mulți întreprinzători împreună cu autoritățile locale văzând în sfârșit lumina zilei.

La deschiderea acestuia a avut o contribuție importantă Kronstadt Hospitality Expert, firmă de consultanță din industria HoReCa.

Alecsandru Blându, managing partner în cadrul acesteia, a arătat pentru wall-street.ro faptul că experiența sa de 11 ani în domeniul hotelier, din care peste jumătate dobândită în hoteluri cu baze de tratament, a contat în desfășurarea proiectului.

Astfel, acesta a povestit faptul că a crescut în baze de tratament, mama sa lucrând deja de 40 de ani în acest domeniu, motiv pentru care știa deja cum se pune problema și la ce să se raporteze.

centru wellness Borsec

De asemenea, Alecsandru Blându a explicat că firma de consultanță a adunat pentru acest proiect mai mulți experți, printre care un medic balneolog, un consultant spa, trei persoane pe partea de web design și o persoană pe partea operațională.

Zona de spa deja de la câteva zile după ce am deschis, generează venituri și aduce cam 200-250 de clienți pe zi. Este nebunie ce se întâmplă acolo.

Alecsandru Blându, Managing Partner Kronstadt Hospitality Expert

Cât privește profilul-robot al clienților, acesta a spus că media de vârstă a acestora a fost undeva între 35 și 50 de ani, adăugând însă că se așteaptă ca procentul de vârstnici să crească în momentul în care va fi lansată partea de recuperare.

Totodată, Alecsandru Blându a explicat că centrul nu dispune de facilități de cazare, dar există un interes din partea unui investitor de a construi hotel de 4-5 stele cu 125 de camere, care să fie alipit de centrul de wellness.

centru spa wellness Borsec

Reprezentantul Kronstadt Hospitality Expert a mai detaliat faptul că investiția totală, când s-a tras linie, s-a ridicat undeva la 9 milioane de euro, proiectul fiind pornit de Ministerul Turismului prin fondurile care erau disponibile pe vremea ministrului Elena Udrea.

După ce s-a schimbat guvernarea, însă, a arătat Alecsandru Blându, lucrurile s-au complicat și investiția a rămas fără continuitate, motiv pentru care Primăria orașului Borsec a accesat un credit de 13 milioane de lei și, împreună cu Consiliul Județean Harghita, a încercat să facă în așa fel încât centrul să fie pornit după 12 ani.

Totodată, acesta a precizat că momentul de break even ar putea veni undeva la doi ani după momentul deschiderii centrului.

centru wellness Borsec Fontana

De asemenea, consultantul a remarcat faptul că piața balneo este încă văzută ca fiind sezonieră, dar percepția aceasta este necesar să fie schimbată, tratamente de acest tip putând fi făcute oricând pe perioada anului.

Există stațiuni, chiar și în Covasna, în care studiile arată că dacă faci tratament pentru boli cardiovasculare de două ori pe an, viața ți se poate prelungi, în medie, cu șase ani. E o perspectivă din punctul ăsta de vedere.

Alecsandru Blându, Managing Partner Kronstadt Hospitality Expert

Reprezentantul Kronstadt Hospitality Expert a mai specificat faptul că, de regulă, medicul curant recomandă o cură de prevenție de minimum 6-7 zile, ideal măcar de 2-3 ori pe an. Cât privește curele balneare cu recuperare medicală, mai spune Alecsandru Blându, acolo recomandările sunt de la 12-15 zile de două ori pe an.

Acesta s-a referit de asemenea și la celelalte provocări, cu excepția finanțării, întâmpinate pe parcursul desfășurării proiectului, cea mai mare dintre acestea fiind dificultatea de a găsi angajați, inclusiv resursă umană de specialitate.

Nu în ultimul rând, reprezentantul Kronstadt Hospitality Expert a explicat că și costurile mari la energie sunt o provocare, centrul având nevoie de 34.000 de megawați pe an ca să funcționeze.

Tarifele de acces de luni până joi la Fontana Spa&Balneo sunt următoarele:

  • Adulți 3 ore - 50 Lei/Adult
  • Adulți 6 ore - 70 Lei/Adult
  • Adulți Nelimitat - 100 Lei/Adult
  • Copii 3 ore - 25 Lei/Copil
  • Copii 6 ore - 35 Lei/Copil
  • Copii Nelimitat - 50 Lei/Copil

Sursa foto: Fontana Spa&Balneo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri