Având în vedere că trăim în epoca tehnologiei, puține persoane mai folosesc instrumente de scris în viața de zi cu zi. Te întrebi la ce mai poate fi utilizat astăzi un stilou? Ei bine, stiloul încă poate fi folosit cu succes chiar și în afara școlilor. Spre exemplu, scrierea cu stiloul poate fi o modalitate elegantă de a semna acte. În plus, pentru persoanele care încă își organizează timpul cu ajutorul unei agende, acest instrument poate fi de mare ajutor. În cele ce urmează, îți prezentăm istoria stiloului și îți vom spune cum îl poți utiliza eficient.

Istoria stiloului

Primele stilouri rudimentare au fost folosite de către egipteni, prin anul 3000 î. Hr. Acestea erau de fapt bucăți de papură sau trestie cu o gaură în mijloc, în care se regăsea un lichid colorat. Când erau înclinate, acestea eliberau cerneala pe papirus. Mai apoi, stiloul a fost reprezentat de pene de păsări înmuiate în cerneală. În secolul al 19-lea, se foloseau stilouri cu peniță de metal, însă nu erau destul de eficiente, având în vedere că trebuiau înmuiate în călimară.

Anul 1827 este cel în care instrumentele de scris au fost revoluționate, mulțumită unui inventator român. Petrache Poenaru brevetează primul stiloul cu rezervor din lume. Acesta nu doar făcea scrisul mult mai rapid, având în vedere că nu mai era nevoie de înmuierea peniței, ci elimina și neplăcerile cauzate de pete de cerneală și zgârieturi pe hârtie. De atunci, stilourile au fost perfecționate și duse la rang de artă, așa cum sunt celebrele stilouri Pelikan.

Cum poți folosi stiloul în epoca tehnologiei?

Chiar dacă scrisul virtual a înlocuit scrisul de mână, nu înseamnă că nu apar și situații în care poți utiliza cu succes stiloul. Cu ajutorul acestuia, de pildă, poți semna acte și poți completa diverse documente. A folosi un stilou este adesea o experiență deosebită, mai ales dacă ne referim la instrumentele de calitate superioară sau chiar și la cele personalizate. Un stilou de calitate te îmbie să îl folosești cât mai des, în detrimentul pixurilor, spre exemplu.

De asemenea, stiloul te poate ajuta și la organizarea zilnică sau săptămânală. Astfel, dacă obișnuiești să folosești o agendă pentru a-ți organiza activitățile, stiloul îți va deveni cel mai bun prieten. Planificarea următoarei săptămâni sau chiar luni poate fi relaxantă, așa că ia-ți timpul necesar și scrie încet, caligrafic. Vor fi câteva minute în care vei avea claritate asupra modului în care îți organizezi timpul și în același timp te vei bucura văzând rândurile scrise într-un mod deosebit,, mulțumită stiloului.

Ce tipuri de stilouri poți alege?

Ai la dispoziție numeroase tipuri de stilouri, astfel că îl poți alege pe cel care ți se potrivește cel mai bine. În continuare se găsesc în magazinele de specialitate stilouri clasice, pentru care vei avea nevoie de călimară. Totuși, dacă vrei să nu te complici, poți opta oricând pentru stilouri cu rezerve de cerneală.

În ceea ce privește aspectul, poți opta pentru stilouri elegante, personalizate, din lemn. Acestea se potrivesc în special pentru locul de muncă. De asemenea, poți alege și stilouri cu un design modern, care seamănă cu pixurile la prima vedere și pe care le poți lua cu tine oriunde mergi. În plus, astăzi poți alege stilouri cu diverse tipuri de cerneală. Cea albastră este cea mai populară, însă poți opta și pentru cerneală neagră, roșie sau chiar verde, în funcție de preferințele tale și de modul în care vei folosi stiloul.

Așadar, oricând îți dorești să scrii elegant, alege un stilou deosebit. Vei observa că pe zi ce trece, vei dori să scrii din ce în ce mai mult.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri