Fiecare casă are o poveste și este reprezentativă pentru cel care locuiește în ea. Dacă adori elementele din lemn și culorile pământului, iar în același timp vrei să fii în pas cu tendințele moderne, asta înseamnă că trebuie să găsești un echilibru între cele două.

Noile tendințe în design au creat posibilitatea ca în zilele noastre să existe acel echilibru perfect între vechi și nou, modern și natural. De fapt, casa rustică modernă a devenit unul dintre cele mai căutate stiluri de design pentru locuințe. De la elemente mici, precum decorațiunile, la cele mari, cum ar fi podelele, nu vei rămâne niciodată în pană de idei dacă te gândești să oferi un astfel de aspect casei tale.

Este nevoie doar de ceva inspirație sau, atunci când îți permite bugetul, de un designer de încredere. În scurt timp vei reuși să pui la punct și cele mai mici detalii pentru locuința mult visată. Citește în materialul următor cum să creezi o astfel de atmosferă la tine acasă.

Joacă-te cu textura

Una dintre caracteristicile unei case rustice moderne este că pune în valoare frumusețea naturii. Aceasta înseamnă că, atunci când utilizezi lemn natural și piatră, ai libertatea de a te juca cu textura.

Spre deosebire de casele contemporane, care folosesc o mulțime de gresie, granit și cuarț, de exemplu, lemnul și piatra nu trebuie să fie perfect finisate sau prelucrate. De fapt, cel mai bine este să lași aspectul lor natural să iasă în evidență. Fiecare cerculeț de pe bucata de lemn spune o poveste și asta va face casa ta unică. La urma urmei, nu există două cercuri exact la fel pe același buștean.

În afară de varietatea lemnului, există și alte moduri în care poți da casei acel aspect rustic. Ai putea să-ți cumperi covoare din lână sau din piele de oaie, perne pufoase din culori neutre calde sau carpete tradiționale.

Utilizează piatră naturală și lemn

Când cauți online idei de design pentru o casă rustică, două dintre cele mai comune elemente arhitecturale care vor apărea sunt piatra naturală și lemnul. Imaginează-ți o cabană din bușteni în mijlocul pădurii sau o fermă și vei înțelege ideea. Este ca și cum ai aduce exteriorul în casa ta.

Pentru încălzirea unei astfel de case, o soba pe lemne sau o sobă tip șemineu este alegerea ideală, mai ales dacă vrei să mergi pe ideea de rustic până în cel mai mic detaliu. Așadar, nu omite niciun element care să dea o notă cât mai tradițională locuinței tale. Oriunde poți folosi lemnul sau piatra, nu ezita să o faci.

Există multe locuri pentru a încorpora astfel de elemente. Folosește lemn în bucătărie pentru blaturile insulei sau pardoseală. Poți opta pentru podelele din lemn și în restul locuinței. Pentru pereți, o idee bună ar fi piatra decorativă, pe care o găsești într-o foarte mare varietate.

Alege varianta open space

Casele moderne sunt concepute astfel încât să-ți ofere cât mai multă libertate de mișcare, în timp ce casele rustice dau senzația unui confort mai intim. Când faci o combinație între cele două, conceptul de open space ar funcționa cel mai bine.

Adoptând un astfel de design, trebuie să fii foarte atent cu alegerea mobilierului. O modalitate excelentă de a echilibra cromatic o cameră este să alegi o gamă de culori și apoi să o folosești peste tot. O măsuță de cafea din lemn de culoare închisă s-ar potrivi perfect într-o casă rustică, la fel și un birou din lemn masiv, un candelabru sau tablouri cu peisaje încadrate în rame sculptate.

Alegerea unei teme rustice pentru interiorul casei tale este o decizie perfectă din mai multe motive. Acest stil echilibrează confortul cu aspectul plăcut. De asemenea, vei avea atât de multe opțiuni din care să alegi, încât creativitatea ar trebui să fie singura ta preocupare. Poți cumpăra candelabre de epocă și lumânări romantice sau poți păstra un design simplu, cu elemente naturale. Dacă îți dorești, poți alterna între aceste două opțiuni, adăugând sau înlăturând câteva accesorii la anumite intervale de timp. În final, totul este despre confort, idei noi și tradiționale, liniște și relaxare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri