Fie că vrei să descoperi prin dans cele 7 morți ale Mihaelei Runceanu sau să vezi ce legătură a avut Eminescu cu orașul Cernăuți, Capitala este foarte ofertantă acest weekend.

Disco ’89: Cele 7 morți ale Mihaelei Runceanu

DISCO ’89 este o serie de spectacole care prezintă mai multe viziuni asupra vieții și morții uneia dintre cele mai populare artiste din România comunistă: Mihaela Runceanu.

Catinca Drăgănescu și Gabriel Sandu pun fiecare în scenă câte un spectacol, propunând abordări diferite, dar construite în jurul legendei care înconjoară personalitatea și finalul tragic al cântăreței, încă învăluit în mister și teorii ale conspirației. Seria DISCO ’89 este bazată pe o cercetare de peste 3 ani.

Cele 7 morți ale Mihaelei Runceanu este spectacolul scris și regizat de Catinca Drăgănescu.

Când va avea loc: 19-20 ianuarie, Apolo111.

Programul complet al evenimentului.

ARTE FILM WEEK

Cu ocazia celei de-a 60- a aniversare a Teatrului de la Elysee, Institutul Francez și Institutul Goethe își unesc forțele pentru a celebra canalul european de televiziune ARTE. ARTE FILM WEEK va prezenta publicului filme franceze, germane și românești coproduse de ARTE, proiectate în prezența unor invitați.

Când va avea loc: 19 - 22 ianuarie.
Programul complet al evenimentului.

Love Yard Sale

Deși ianuarie este luna în care se dă startul reducerilor în magazinele obișnuite, organizatorii spun că prețurile de la târgul acesta nu au concurență iar produsele sunt variate.

Îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, podoabe sau mici decorațiuni, în stare foarte bună și bună, multe din ele chiar noi, sunt aduse spre vânzare din motive care de cele mai multe ori țin de o nepotrivire de stil sau de o măsură prea mică sau prea mare.

Când va avea loc: 21 - 22 ianuarie, u cafe.
Programul complet al evenimentului.

Tur ghidat în expoziția Ștefan Câlția: Însemnări dintr-un timp trăit

MNAC București invită bucureștenii la o serie de tururi ghidate în expoziția „Însemnări dintr-un timp trăit” din cadrul MNAC, pentru a descoperi în detaliu opera mai puțin cunoscută a artistului Ștefan Câlția. Vom parcurge și discuta împreună compoziții zoomorfe sau cu monștri imaginați în decoruri tenebroase, dar și lucrări cu peisaje și călători care facilitează o regăsire a echilibrului într-un spațiu cultural, politic, social și economic tulburat.

Când va avea loc: 14 ianuarie, MNAC.

Programul complet al expoziției.

Premiera filmului Eminescu și Cernăuți

La 173 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, GCC Film Global București lansează documentarul „Eminescu și Cernăuții”, realizat la Ipotești și în Bucovina de Nord, în perioada aprilie – decembrie 2022.

Cu o durată de 65 de minute, filmul documentar „Eminescu și Cernăuții” prezintă, în imagini cinematografice (docudramă și narațiune), povestea plecării din Ipotești la școală a copilului Mihai, la vârsta de șapte ani, împreună cu tatăl său Gheorghe Eminovici, până la ultima vizită pe care a făcut-o la Cernăuți, înaintea Crăciunului din 1885.

Când va avea loc: 22 ianuarie, MNLR din Strada Nicolae Crețulescu.

Detalii despre proiecție.

Povești în Cartierul Armenesc

Cartierul armenesc este o insulă de identitate a orașului București. Locuitorii Capitalei sunt invitați să-i descopere poveștile, pe îndelete, luând la pas străduțele lui liniștite cu parfum de odinioară.

Vom auzi povești despre armenii din București din veacurile trecute și mai recente, despre obiceiurile și tradițiile lor.

Când va avea loc: 22 ianuarie, Biserica Armenească din București.

Programul complet al evenimentului.

FilMARe

FilMARe constă într-o serie de ateliere de explorare cinematografică gndite și susținute de Cristi Puiu pentru tineri și adulți care doresc să se specializeze în acest domeniu.

Renumitul regizor va prezenta o serie de filme – documentare și video – special selectate de el cu scopul de a ajuta la înțelegerea cinematografului din perspectiva autorului de film.

Vor fi decorticate și analizate toate elementele componente ale unui film: scenariul, montajul, camera, muzica și jocul actoricesc. Tema centrală va fi înțelegerea filmului ca film, ca o compoziție artistică de sine stătătoare, nu ca formă de literatură sau de istorie. Pe parcursul atelierelor participanții vor avea ocazia să își însușească un set de reguli necesar alcătuirii unei viziuni și unui discurs propriu atît cineastului, cît și hermeneutului.

Când va avea loc: 21 ianuarie, MARe/Muzeul de Artă Recentă.

Programul complet al evenimentului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri