Știm că dragostea nu are nevoie de o dată specială pentru a fi sărbătorită, iar pentru mulți dintre noi, mai ales cei singuri, cantitățile enorme de inimioare ne pot da dureri (de suflet sau digestive). Am selectat mai jos evenimentele din București prin care poți să-ți amintești să sărbătorești iubirea, fie că ești într-o relație sau nu.

Balul Bucureștiului de demult

Dacă vă doriți să fiți părtași la o călătorie înapoi în timp, aducând un omagiu marilor compozitori și artiști ai Bucureștilui, de la interbelic până în anii 70, una intre variante este Balul Bucureștiului de demult. Veți putea urmări un spectacol creat pentru mari scene, amplasat în aerul liric al Restaurantului Monarh care vă va întâmpina cu meniul său vast și plin de savoare.

Organizatorii promit că veți asista astfel la un show de muzică live, coregrafii elegante și momente de umor de calitate, interpretate de mari artiști ai Operelor si Teatrelor din București, urmărind stilul boem al perioadei interbelice. Așadar, lăsați-vă purtați de acordurile melodiilor care au dăinuit atât de mult în preferințele multor ascultători în timp ce veți servi cina alături de cei dragi.

Când va avea loc: 15 februarie, ora 20:00, Restaurant Monarh.

Programul și detaliile evenimentului.

Preț: 100 - 125 lei.

Nebun din dragoste

Dacă vrei să îți impresionezi partenerul cu latura ta artistică, una dintre variante este o vizită la teatru. O piesă a unuia dintre cei mai cunoscuți dramaturgi contemporani, un artist revoltat și nonconformist, celebru nu numai în lumea teatrului, dar și în industria de film de la Hollywood.

Nebun din dragoste este thriller intens, cu răsturnări de situații și personaje captive propriilor amintiri și obsesii. Un spectacol în care pericolul este iminent, iar minciuna devine convenție și unică șansă pentru o iubire, poate mai puțin vinovată. Eddie și May sunt doi tineri obligați de propriul trecut să-și trăiască pasiunea în furie și nesiguranță.

Când va avea loc: 19 februarie, Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti.

Program și bilete.

Preț: 40 de lei.

Concert cameral extraordinar dedicat Valentine's Day

O altă alegere sofisticată pentru Ziua Îndrăgostiților este un concert la Ateneu. Concert cameral extraordinar dedicat Valentine's Day este o ocazie prin care vă puteți bucura de una dintre modurile în care s-a transmis dragostea până acum: prin muzică.

Vor cânta Lorenz Năsturică Herschcowici la vioară, Viniciu Moroianu la pian, Elena Luferova la vioară, Wilfried Strehle la violă, Marin Cazacu la violoncel și Dorin Marc la contrabas.

Când va avea loc: 12 februarie, Ateneul Român.

Programul concertului.

Preț: 52 - 63 lei.

CHOCOLATE, JAZZ & ROSES 'Valentine’s Night at the Palace'

Teatrul Godot în colaborare cu revista Jazz Compas vă invită să savurați o seară delicioasă în care jazz-ul, ciocolata și trandafirii sunt principalele ingrediente: Chocolate, Jazz & Roses!

Protagonistul serii, saxofonistul Cătălin Milea alături de invitații săi, vă așteaptă la Palatul Bragadiru să marcați acest moment într-o atmosferă intimă, rafinată și elegantă.

Când va avea loc: 14 februarie, Palatul Bragadiru.

Programul evenimentului.

Preț: 120 - 150 lei.

Romeo și Julieta

Început ca un atelier dedicat uneia dintre cele mai de succes tragedii shakespeariene, la inițiativa și sub îndrumarea actriței Liliana Pană, „Romeo și Julieta” conține toate elementele unui spectacol modern, cu o muzică și coregrafie originale, jucat cu pasiune și vervă de trupa tânără a Teatrului Mic, al cărei talent a fost confirmat odată cu poemul teatral rock „Deșteptarea primăverii”.

O poveste tragică despre iubire, dar și despre ură și acele orgolii care dezbină familiile celor doi îndrăgostiți.

Când va avea loc: 17 februarie, Teatrul Mic.

Programul evenimentului.

Preț: 50 de lei.

Lovers rock - Atelier de colaje și muzică pe vinil

Atelierul este gândit ca să-ți antrenezi imaginația și talentul prin colaje, folosind decupaje din reviste, fotografii și cărți. Este ca un joc de puzzle, doar că piesele le stabileșți tu. Sigura regulă a atelierului este să îți dai frâu liber creativității.

Timp de 2 ore te vei imersa în universul suprarealist al colajelor, vei învăța diferite tehnici și abordări, vei aranja elemente decupate din reviste și vei crea cele mai ingenioase compoziții.

În tot acest proces de creație te va ghida Cristiana Bucureci, artist de colaje ce a debutat în 2015 și până în prezent a avut expoziții colective și individuale la Tel Aviv, la București (în cadrul Romanian Design Week), la Timișoara, Cluj-Napoca și Iași.

Când va avea loc: 12 februarie, J'ai Bistrot București.

Programul evenimentului.

Preț: 100 lei pentru adulți, 50 de lei pentru copii.

Cuplurile celebre ale României

Într-o lună în care ingredientul principal este dragostea, bucureștenii sunt invitați la un eveniment dedicat poveştilor frumoase de iubire. Fie că vorbim de Carol I şi Elisabeta, Mihai Eminescu şi Veronica Micle, Ionel Brătianu şi Elisa Ştirbey sau Octavian şi Veturia Goga, toate aceste cupluri au o poveste de iubire intensă ce merită cunoscută.

La sfârşit de secol XIX şi începutul secolului XX, căsătoriile aranjate de familie încă se practicau, ceea ce ducea de multe ori la adevărate triunghiuri amoroase. Poveştile de iubire în cadrul sau în afara căsătoriei existau şi erau de cele mai multe ori cunoscute de toată lumea.

Când va avea loc: 14 februarie, Bulevardul Dacia, nr. 78, Casa General Henri Cihoschi.

Programul evenimentului.

Preț: 60 de lei.

Petrecerea mamelor care își fac timp pentru ele

Cea mai așteptată petrecere este cea a mamelor care lasă copiii, casa și serviciul pe mâini bune și pleacă să se ventileze cu prietenele. Pentru că toată lumea știe că dacă mama e bine este și mâncare bună pe masă și copiii sunt liniștiți și bărbatul fericit.

„În luna iubirii, reinventăm starea de bine cu noi, dar mai ales cu cel de lângă noi. Dacă aveți pe cineva, dacă nu, luăm notițe cum să facem să avem relații fericite în cuplu”, scriu organizatorii.

Când va avea loc: 16 februarie, Ceainăria GreenTea.

Programul evenimentului.

Preț: gratuit.

Țapinarii - Anti Valentine's Day

Avem o opțiune și pentru cei supărați pe Ziua Îndrăgostiților. Poți să uiți de fosta iubire pe versurile celor Țapinarii, și să dansezi alături de ei. Formația vocal - instrumentală de două voci și o chitară Țapinarii, vă invită marți, 14 februarie, în Quantic, la concertul tradițional Anti Valentine's Day.

Când va avea loc: 14 februarie, Quantic.

Programul evenimentului.

Preț: 35 - 60 de lei.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri